≫ 

Ločemo kao smukovi: Srbi godišnje popiju 100 miliona litara "brlje"

Najviše se popije oko sezona slava i za novogodišnje praznike, a većina građana sama peče svoju rakiju, retko je kupuju po radnjama

  • 7
Krčedin, čvarci, čvarkijada, rakija, alkohol Foto: Telegraf

Srbi godišnje popiju 100 miliona litara rakije, što znači da svaki punoletni građanin godišnje ispije oko 17 litara alkohola.

OD NOVE GODINE NOVČANIK ĆE BITI TANJI: Poskupljuje i alkohol, šokiraće vas cene za rakiju i vinjak

Najviše se popije oko sezona slava i za novogodišnje praznike, a većina građana sama peče svoju rakiju, retko je kupuju po radnjama.

– Interesantno je to što 30 odsto ispitanika reklo da ne zna gde kupuje žestoka alkoholna pića, pa možemo pretpostaviti da se ta kupovina obavlja u oblasti sive ekonomije. Glavni razlog je povoljnija cena i to što naši građani stavljaju kvalitet na drugo mesto – rekao je Predrag Amidžić, predsednik GUDAR.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

SRBIJA DOBIJA NAJSKUPLJU RAKIJU U ISTORIJI: Za sve je kriv sastojak koji pre nismo koristili!

Niska svest za kvalitet

Prema rečima Dejana Milojevića iz Uprave kriminalističke policije, svest Srba je, kad je u pitanju kupovina i konzumiranje žestokih pića, na jako niskom nivou. Tako viš od polovine građana prilikom kupovine stranih žestokih pića ne proverava da li je reč o originalnom proizvodu, da li proizvod ima odgovarajuću etiketu, deklaraciju i akciznu markicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    14. decembar 2016 | 09:45

    Ovaj naucnik sto je napisao ovaj tekst verovatno nije nikad izasao iz srbije i zato nezna koliko ljudi po drugim zemljama piju

  • Johan

    14. decembar 2016 | 11:24

    Nemojte su plašiti za naše "brlje". Nisam vešt kao degustator ali zato oduzimam metil i u prvom kazanu i u prepeku a opet radi sigurice u prepeku a stajem između 18 i 15 gradi.Svaka voćka koju stavljam u kominu mora biti zrela i je stiva a šećer ako i dodajem je maksimalno 2 do 3%.

  • Nena

    14. decembar 2016 | 10:47

    Ja ni jednu ne popijem tako da im istazivanje nije tacno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA