"UBICO, GOREĆEŠ U PAKLU"! Sestra zakukala kada je Srbin priznao da je ubio Makedonca Dimitra za Novu godinu (FOTO)

- Bio je prekrasan, veseo i druželjubiv mladić. Mnogo nam nedostaje. Moja majka, moja deca, ja, svi patimo. Rasli smo bez oca, i on je prerano preminuo - rekla je Cvetana Matlioska-Pešić

  • 20

"Ubico, gorićeš u pakalu ! Zašto si ga ubio ?" Ove reči Cvetanke Matlioske–Pešić, sestre Dimitra Matlioskog ( 26 ), koga je na novogodišnju noć, 1. januara ove godine u Ohridu ubio Bojan Ugrenović iz Kraljeva, danas su odjekivale sudskom salom.

KRVAVO NOVOGODIŠNJE JUTRO: Srbin ubio Makedonca u KAFANSKOJ TUČI na OHRIDU!

Sestra ubijenog Dimitra danas je prvi put videla ubicu njenog devet godina mlađeg brata.

- Bila sam mu kao druga majka, savetovala ga, vaspitavala. Bio je prekrasan, veseo i druželjubiv mladić. Mnogo nam nedostaje. Moja majka, moja deca, ja, svi patimo. Rasli smo bez oca, i on je prerano preminuo. Naš gubitak je nenadoknadiv - rekla je Cvetanka Matlioska–Pešić dajući iskaz pred sudom.

Ovo su osumnjičeni Srbi za mučko ubistvo Makedonca u novogodišnjoj noći! (FOTO)

Srpski državljanin, 29-godišnji Bojan Ugrenović iz Kraljeva je priznao krivicu i izrazio žaljenje za nemio događaj. Time je sudski proces završen, a oštećenima je uskraćeno pravo da traže preinačenje krivičnog dela od običnog, u svirepo ubistvo, koje predviđa daleko dužu zatvorsku kaznu.

- Optuženi je priznao krivicu i sada će mu sud odrediti minimalnu kaznu. Krajnje smo revoltirani. Očekivali so da će sud prihvatiti naše dokaze i da će biti osuđen za svirepo ubistvo, a on će sada za obično ubistvo dobiti minimalnu kaznu - požalila se sestra ubijenog.

I tužilac je tražio strožiju kaznu za Ugrenovića kako bi se poslala snažna poruka da se stavi kraj tučama i ubistvima u glavnom turističkom centru u Makedoniji.

Prema navodima policije, Bojan Ugrenović se 31. decembra nalazio u jednoj kući u Ohridu zajedno sa dvojicom svojih prijatelja iz Srbije, Mihajlom Pantovićem (26) i G. P. (25), kojima je omogućio korišćenje narkotika- amfetamina. Oni su u Ohridu hteli da dočekaju Novu godinu. U novogodišnjoj noći, Bojan je Matiloskog napao ispred kafića hotela „Tabana“, u kom je odseo sa dvojicom saučesnika.

Do sukoba je došlo prvo u lokalu, a kada je izgledalo da se situacija smirila, Bojan je Makedonca presreo na ulici ispred kafića, oborio ga na zemlju udarcima u glavu, a zatim nastavio da ga udara rukama i nogama dok je ovaj ležao na zemlji. Matiloski je kasnije od povreda preminuo u bolnici. Nakon tuče Bojan Ugrenović se vratio u hotel, gde su ga dočekala dvojica prijatelja. Da bi prikrili delo, njih dvojica su najpre smestili Bojana u sobu svojih prijateljica u istom objektu, a kasnije su ga, kad su se uverili da je to bezbedno, vratili u njegovu sobu. Policija je u pomenutoj sobi pronašla krvavu odeću ubice.

Ugrenović nije bio poznat kao problematičan mladić, a njegov otac, koji je za vreme rata bio u Arkanovoj gardi, poznat je po tome što je i samom Arkanu spasao život.

Sudija Vsna Ličeec treba da donese presudu. Minimalna kazna za ubistvo je pet, a maksimalna 20 godina zatvora.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B.B.

    16. decembar 2016 | 00:38

    20 godina mislim da bi bilo pravedno.

  • brana

    16. decembar 2016 | 00:18

    Pa koliko se secam pretprosle godine su na istom mestu Makedonci ubili jednog Srbina od batina takodje za novu godinu i sta bi?

  • flamantes

    16. decembar 2016 | 11:55

    Bolesnog skota treba primjerno kazniti maksimalnom kaznom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA