• 2

MARIJA SE UŽIVO JAVILA IZ GRADA DUHOVA: Ovako sada izgleda sirijski Homs, "glavni grad revolucije" (VIDEO)

Nekada živahan i sa bogatom istorijom, danas je, šest godina nakon građanskog rata – uništen, napušten i najbolje pokazuje kakva je situacija u ovoj državi

  • 2

Iako su oči sveta i medija uperene ka Alepu i povlačenju civila i pobunjenika iz istočnog dela grada, drugi sirijski grad - Homs, koji se najviše opirao režimu pre nego što je opet pao u njegove ruke, danas je u ruševinama, prazan - pravi grad duhova.

SIRIJSKA KLANICA U ZAPADNIM MEDIJIMA I POLITICI: Prava istina o privilegovanim "pobunjenicima" i Islamskoj državi

Reporterka ruskog RT-a, Marija Finošina jutros je bila na ulicama Homsa i uživo prenosila kako sad izgleda "glavni grad revolucije", u kojem su organizovani neki od prvih protesta protiv predsednika Bašara Al Asada 2011. godine.

Nekada živahan i sa bogatom istorijom, danas je, šest godina nakon građanskog rata – uništen, napušten i najbolje pokazuje kakva je situacija u ovoj državi.

- Dobro jutro. Devet ujutru je u Siriji i mi smo u Homsu i prvo ću vam pokazati gde smo trenutno. Mnogima su poznate ovakve scene, Sirija je po ovom poznata u poslednjih dana. Ovo je Stari grad Homsa - rekla je Marija na snimku i nastavila priču po čemu je poznat bio ovaj grad.

Dok korača ulicama nekada trećeg najvećeg sirijskog grada vide se prizori koji kao da su iz nekog apokaliptičnog filma - sve je u ruševinama, na ulicama nema nikog...

Sirijska slobodna armija je držala je grad skoro pet godina pod opsadom.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Komentari

  • sony

    Zasto se nisi 99' tako prosetala KNEZA MILOSA da pokazes sta je tvoja ratna masinerija uradila...Ovaj Basar ima srece sto ga stiti Putin a mi mucenici smo bili osudjeni da nas bombarduju u eri pijanog Jeljcina

  • Veteran

    Ko je kriv? 6 godina gradhanskog rata sto ameri su podrzavali.. ili rusi sto su za tri mjeseca umjesali prste i doveli ga kraju?

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima