≫ 

Nastavlja se balkanski čokoladni rat: Slovenci vratili Hrvatima bombonjere zbog jednog detalja na kutiji

Na "Kraševoj" bombonjeri je pisalo "Pozdrav iz Hrvatske", a na kutiji je slika dela mape Hrvatske, a kada se poklopac podigne, vidi se ostatak mape na kojoj je granica između Slovenije i Hrvatske ucrtana na sredini Piranskog zaliva

  • 9

Hrvatska ambasada u Sloveniji poslala je svojim slovenačkim saradnicima, zaposlenim u Ministarstvu spoljnih poslova, kabinetu premijera Mire Cerara i predsednika Boruta Pahora bombonjere kao novogodišnji poklon koji je ocenjen kao "nezamisliva provokacija".

ZA KRAŠ SPREMNI: Zbog srpskih čokoladica, Kolindu razapeli na društvenim mrežama (FOTO)

Slovenački političari nisu bili baš srećni, piše slovenački Dnevnik i dodaje da je taj čin ocenjen nezamislivom provokacijom.

Na "Kraševoj" bombonjeri je pisalo "Pozdrav iz Hrvatske", a na kutiji je slika dela mape Hrvatske, a kada se poklopac podigne, vidi se ostatak mape na kojoj je granica između Slovenije i Hrvatske ucrtana na sredini Piranskog zaliva, prenosi Fonet.

Pošto granica između dve države još nije utvrđena, Ministarstvo spoljnih poslova vratilo je bombonjeru Ambasadi Hrvatske i to u kesici s natpisom "I feel Slovenia".

Slovenačke diplomate nisu htele da komentirišu slučaj da ne bi pogoršali međususedske odnose, ali neki se pitaju, kako piše Dnevnik, kako će hrvatsku provokaciju, dok se čeka odluka Arbitražnog suda, proceniti ostale članice Evropske unije.

Podsećamo da je predsednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović na Dan dubrovačkih branitelja deci jednog vrtića podelila čokoladice poreklom iz Srbije. Za ovaj događaj se saznalo kada je jedan roditelj podelio sliku na Fejsbuku i pokazao kakav je poklon njegovo dete dobilo od predsednice.

Kolinda se izvinila, rekavši da je razočarana onim što se desilo, da se slična situacija neće ponoviti, a da će roditeljima poslati hrvatske proizvode.

Ovaj incident su propratili svi mediji u regionu, a svoje komentare na ovu temu su iskazali mnogi političari, kao i viđenije ličnosti obe države.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stanko

    20. decembar 2016 | 14:58

    E blentava naroda! Pardon-e blentava naroda koji trpi takvu vlast! Bas su se dooobro reklamirali!!!

  • Krrrrrr

    20. decembar 2016 | 18:19

    Sada su na redu Kolindine gaće.Šešelj će biti najsrećniji!!!

  • ZILE

    20. decembar 2016 | 17:40

    Hrvatska posla. NEVOLE Slovence, Srbe, Bošnjačke, Crnogorce, VOJVODJANE, A ja se pitam koga oni vole osim NEMACA???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA