• 0

NAJVEĆA PRODAJA VODE NA BALKANU: Kupljena za 9 miliona evra

Sam ugovor je sadržavao niz uslova koje je trebalo ispuniti pre prenosa vlasništva

  • 0

Slovenačka Radenska je zaključila akviziciju lipičkog Studenca, preuzevši 100-procentni udeo u tom preduzeću koje proizvodi mineralnu vodu, odvojeno su danas saopštili Podravka i Radenska, koja je deo grupacije Kofola ČeskoSlovensko.

Šta je to MINERALNI SASTAV VODE i kako razumeti šta to piše na etiketi?

Podravka je o završetku transakcije izvestila putem Zagrebačke berze, navodeći da je sa 20. decembrom njen celokupan poslovni udeo u Studencu prenet na Radensku, javlja agencija Hina.

Transakcijom je obuhvaćen i prenos svih zaštićenih žigova Podravke, kojima su označeni proizvodi iz programa pića, navodi se u obaveštenju Podravke.

Radenska i Podravka su ugovor o kupoprodaji Studenca potpisale 20. septembra, i tom prilikom predstavnici dve kompanija nisu želeli da otkriju kolika je vrednost transakcije, dok je u nezvaničnim informacijama navođen iznos od 9,0 miliona evra.

Sam ugovor je sadržavao niz uslova koje je trebalo ispuniti pre prenosa vlasništva.

PAZITE ŠTA PIJETE: Visoke koncentracije minerala u vodi NISU ŠALA!

- Navedeni uslovi su ispunjeni, Radenska je ispunjenjem finansijskih uslova preuzela stopostotni udeo deonica, i Studenac je od danas i službeno član Kofola grupe - navodi se u saopštenju Radenske.

Portfelju slovenačke firme su tako od danas i zvanično pridruženi prirodna mineralna voda Studenac, prirodna izvorska voda Studena i sirupi Lero.

- Ovo preuzimanje dodatno učvršćuje položaj, kako Radenske, tako i čitave grupacije Kofola ČeskoSlovensko u jadranskoj regiji - poručili su iz slovenačke kompanije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima