Ako ste bili u kontaktu s nekim ko ima šugu, ovo obavezno morate uraditi

Jako je bitno da se ne leči samo osoba koja ima šugu već i svi najbliži kontakti u porodici, a naročito polni partneri. Oni moraju preventivno da primenjuju terapiju jer šuga ima inkubaciju od četiri do šest nedelja

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Moje ime

    07. avgust 2020 | 22:57

    Zna li iko da li se permetrin krema uzima na recept ili može i bez?

  • Dusica

    13. januar 2020 | 22:30

    Sto se tice mene ja sam svrab osetila negde u novembru a otisla doktoru u decembru. Bukvalno sam se mesec dana toliko mucila da sam mislila da cu poludeti od nespavanja zbog svraba. Tako da od srca vas savetujem da cim osetite bilo kakav svrab odmah odete kod lekara. Naravno nije uvek uzrok suga, ali bolje spreciti nego leciti. Sto se mene tice ja nisam imala toliko striktne mere u smislu nosenja rukavica itd. Kupila sam kremu permetrin 5% uvece je namazala a ujutru isprala. Bitno je da nabavite uljanu kupku i sa njom se tusirate narednih par dana kako bi zastitili kozu od isusivanja, perutanja itd. Mere koje sam preduzela za ciscenja su bukvalno bile samo te da sam oprala sve stvari (bez omeksivaca, tako je bar rekla moja doktorka, ne znam da li to predstavlja neku bitnu stavku, ali meni je uspelo), usisala namestaj u dnevnoj, i dusek na kom spavam. A sto se tice dezinfekcije, ne znam ni koje sam sredstvo koristila, neko obicno koje inace koristimo za brisanje prasine. Ocistite sve dodirne povrsine sa kojima ste dosli u kontakt (ivice kreveta, prekidace, rucke, kvake..). I oprala sam jorgan sa kojim se pokrivam. Narednih 4-5 dana sam svaki dan menjala posteljinu, mada iskreno ne znam ni da li je to neophodno. Toliko o mom izlecenju, ja se iskreno nadam da ce i ostalima biti lako kao i meni, jer znam da je uzasno naporno. Ono sto bih jos preporucila za one koji su vozaci svakako je da usisaju automobil detaljno iznutra. Pozdrav nadam se da ce vas brzo proci!

  • Jelena

    01. decembar 2019 | 18:03

    Moja djeca su nekako dobila sugu, a onda ja i moj muz. Vec, dva puta smo se namazali permetrin kremom, 5% ali i dalje svrab ne prolazi. Vec ima dva mjeseca od kad je pocelo ovo, cak smo i ljekara posjetili. Koliko puta se permetriin krema moze ponoviti? Hvala..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA