Imate opasnog psa u kući? Moraćete DEBELO da platite

- Ne želim da platim taksu za mog ljubimca jer tvrdim da je jedan divan pas, obožava ljude i decu koja se svakodnevno igrjau sa njim - rekla je Surčinka

  • 54

Taksa na opasne pse, koja je na teritoriji Beograda bila na snazi početkom juna 2012. godine, a potom je ukinuta, došla je ovih dana na nanaplatu vlasnicima "opasnih" pasa.

DVA STAFORDA ZAMALO PREKLALA TAMARU (10): Htela da se igra sa njima, oni joj ZARILI ZUBE U VRAT!

Iako ta odluka ne važi već četiri godine, vlasnici će morati da plate retroaktivno.

Olja Trumbetaš iz Surčina dobila je opomenu sa iznosom od 25.569 dinara koje naknadno mora da plati za držanje svog staford terijera, iako psa čuva već pet godina u svom stanu, a o porezu je niko nije obavestio. Prvi račun stigao je na njenu adresu lane, čak tri godine nakon ukidanja ove odluke.

- Čula sam za porez putem medija, a ja kao vlasnik tada nisam dobila nikakvo obaveštenje. Psa držim u kući godinama, sterilisan je, pitomi, čipovan pas, i vaspitan pre svega. Pošto je ta odluka važila za Beograd, pitala sam se, da li su stafordi opasni samo u prestonici, a oni u Nišu nisu. Ne želim da platim taksu za mog ljubimca jer tvrdim da je jedan divan pas, obožava ljude i decu koja se svakodnevno igrjau sa njim - rekla je Olja.

Inače, dažbina koja je ukinuta 2012. godina iznosila je 2.500 dinara mesečno, a obavezu je imalo da izmiri nešgo više od 3.000 građana. One koji nisu platili na vreme, sačekala je i kamata.

(Telegraf.rs / Novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • U prolazu

    23. decembar 2016 | 08:46

    A,jel' kada plati,on vise nije opasan?

  • Mila majko ja bi' od rebara

    23. decembar 2016 | 09:40

    A kad se plati porez vise nije opasan? Nek neko od pametnjakovica odgovori?!

  • Slaviša

    23. decembar 2016 | 09:05

    U Svici za Staford bulove rotvajlera dobermana treba dozvola kao za oružje i placa se porez na sve kucne ljubimce ah da i svaki pas mora da prodaje obuku sa vlasnikom kod instruktora za pse tomesecna obuka kosta 450 sfr.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA