• 34

Ako imate neplaćenu kaznu za parkiranje, idete u zatvor: Evo kako će vam obračunati dužinu boravka!

- Brže ćemo donositi rešenja o izvršenju kazni i u većem broju nego do sada - rekao je Milan Marinović

  • 34

Da biste registrovali automobil i dobili vozačku dozvolu, više ne morate da imate plaćene sve novčane prekršajne kazne. Ustavni sud je tu odluku proglasio neustavnom, ali su zato prekršajni sudovi ubrzali sprovođenje klasičnih metoda naplate, među kojima je najčešća zamena novčane kazne za zatvor.
Od januara novo, veoma traženo radno mesto u Srbiji: Zarada odlična, a posao UOPŠTE NIJE ZAHTEVAN!

Ko ima neplaćenu prekršajnu kaznu za parkiranje od 5.000 dinara, uskoro će morati da je plati ili da odleži pet dana u zatvoru. Sudovi će rešenje o izvršenju prekršajnih kazni sprovoditi ekspresno.
- Brže ćemo donositi rešenja o izvršenju kazni i u većem broju nego do sada. To smo već počeli onog trenutka kada je u Službenom glasniku oglašeno da se vozačka dozvola i registracija više ne mogu uslovljavati naplatom prekršajnih kazni. Sada možemo da se fokusiramo na klasična izvršenja - objašnjava Milan Marinović, predsednik Prekršajnog suda u Beogradu.
Ako vaše gume ne ostavljaju ovaj trag, policija će da vas kazni! Dobro proverite ŠARE (FOTO)
Klasično izvršenje najčešće podrazumeva zamenu novčane kazne za kaznu zatvora, po principu 1.000 dinara - jedan dan iza rešetaka.
- To može biti i neki od oblika prinudne naplate, poput upućivanja naloga poslodavcu da odbije od zarade zaposlenog ili upućivanje Narodnoj banci da u slučaju pravnih lica skine novac s računa firme. Moguća je zamena novčane kazne za rad u javnom interesu. U tom slučaju se 1.000 dinara menja za 8 sati rada.
- Procedura je vrlo komplikovana. Rešenje suda prosleđuje se povereniku za izvršenje kazne u javnom interesu Ministarstva pravde, a on ne može da prisili lice na rad. Tako da se opet sve vraća na zatvor - dodao je Marinović.
(Telegraf.rs/Srpski Telegraf)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mb

    To je u Austriji normalno a kod nas sad uvode

  • Mrvica

    Ma pobite nas da nas nema!

  • ,Sumadinac

    Hocete u EU pa evo vam evrope polako stizu zakoni a neko ce reci hocu platu kao u EU pa imate je i Rumunija i Bugarska i Madjarska su EU

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima