Zove se Aleksandra Vučić, ima prosek 9,63 i nema stipendiju

- Kao student sa prosečnom ocenom tokom osnovnih studija 9,63, ostvarujem pravo na stipendiju Fonda za mlade talente - rekla je mlada Trsteničanka

  • 7

Jedan od najboljih postdiplomaca u Trsteniku, studentkinja master studija Aleksandra Vučić, uprkos sjajnim ocenama ponovo je ostala bez stipendije koja se dodeljuje u njenoj matičnoj opštini.

Potresna ispovest studentkinje iz Beograda: Roditelji me teraju da odbranim master, a ne znaju šta mi je mentor uradio

Razlog je u kriterijumu koji određuje da sa jednog fakulteta, u Aleksandrinom slučaju Ekonomskog u Kragujevcu, može najviše biti podržano pet kandidata.

- Kao student sa prosečnom ocenom tokom osnovnih studija 9,63, ostvarujem pravo na stipendiju Fonda za mlade talente, jer je ispunjen neophodan kriterijum da prosek bude veći od 9 - navodi Trsteničanka Aleksandra Vučić, dodajući da se prilikom ograničenja broja studenata po fakultetu na petoro, ne uzima u obzir ni broj položenih ispita, ni ukupan broj studenata iz Trstenika upisanih na konkretan fakultet.

Stoga se prosečna ocena studenta koji je položio 10 ispita tretira na isti način, kao i prosečna ocena studenta sa položenih 30 ispita, što je apsurdno.

Foto-ilustracija: Profimedia/Hemis Foto-ilustracija: Profimedia/Hemis

Aleksandra je fakulet upisala kao prva na listi, napominje da je zbog pomenutog ograničenja njen zahtev za stipendiranje već drugu godinu odbijen, iako je od 2012. godine bila stipendista i ima prosečnu ocenu višu u odnosu na prosek 56 od 72 studenta osnovnih i master studija kojima je stipendija odobrena.

Na sednici Upravnog odbora Fonda za mlade talente razmatran je i sa žaljenjem odbijen prigovor mlade ekonomistkinje, uz obrazloženje da "pravilnik strogo propisuje da broj kandidata sa istog fakulteta ne može biti veći od pet".

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    27. decembar 2016 | 16:18

    Neko se igra sa devojkom zbog prezimena.Sramota

  • ana

    27. decembar 2016 | 16:38

    Vucic a nema stipendiju koja sala...

  • Suzana

    27. decembar 2016 | 17:25

    Moj predlog je da nadlezni organi iz Republike ispitaju ovaj slucaj. Da se nebi delile stipendije po poznanstvima vec po zasluzi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA