• 7

Zove se Aleksandra Vučić, ima prosek 9,63 i nema stipendiju

- Kao student sa prosečnom ocenom tokom osnovnih studija 9,63, ostvarujem pravo na stipendiju Fonda za mlade talente - rekla je mlada Trsteničanka

  • 7

Jedan od najboljih postdiplomaca u Trsteniku, studentkinja master studija Aleksandra Vučić, uprkos sjajnim ocenama ponovo je ostala bez stipendije koja se dodeljuje u njenoj matičnoj opštini.
Potresna ispovest studentkinje iz Beograda: Roditelji me teraju da odbranim master, a ne znaju šta mi je mentor uradio

Razlog je u kriterijumu koji određuje da sa jednog fakulteta, u Aleksandrinom slučaju Ekonomskog u Kragujevcu, može najviše biti podržano pet kandidata.
- Kao student sa prosečnom ocenom tokom osnovnih studija 9,63, ostvarujem pravo na stipendiju Fonda za mlade talente, jer je ispunjen neophodan kriterijum da prosek bude veći od 9 - navodi Trsteničanka Aleksandra Vučić, dodajući da se prilikom ograničenja broja studenata po fakultetu na petoro, ne uzima u obzir ni broj položenih ispita, ni ukupan broj studenata iz Trstenika upisanih na konkretan fakultet.
Stoga se prosečna ocena studenta koji je položio 10 ispita tretira na isti način, kao i prosečna ocena studenta sa položenih 30 ispita, što je apsurdno.
Foto-ilustracija: Profimedia/Hemis

Foto-ilustracija: Profimedia/Hemis


Aleksandra je fakulet upisala kao prva na listi, napominje da je zbog pomenutog ograničenja njen zahtev za stipendiranje već drugu godinu odbijen, iako je od 2012. godine bila stipendista i ima prosečnu ocenu višu u odnosu na prosek 56 od 72 studenta osnovnih i master studija kojima je stipendija odobrena.
Na sednici Upravnog odbora Fonda za mlade talente razmatran je i sa žaljenjem odbijen prigovor mlade ekonomistkinje, uz obrazloženje da "pravilnik strogo propisuje da broj kandidata sa istog fakulteta ne može biti veći od pet".
(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zvele

    A zato je dobio neko stipendiju sto se provlacio ko pas kroz rosu kroz fakultet jer ima nekog u opstini , akome treba nema sramota bre ,dokle vise i posle se pitamo sto deca beze evo primera zasto.

  • Koala

    Moj predlog dade proveri prosek ti pet kandidata koji su vec dobili stependije i svidio mi se predlog suzane bravo suzana

  • Marko

    Moj burazer ima 10 prosek i ima stipendiju

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima