Grip opustošio školske klupe: Danas odluka o produženju zimskog raspusta

Grip hara Srbijom! Čak toliko, da će danas nadležni odlučivati da li će školarcima biti produžen raspust posle 9. januara, piše “Alo”.

  • 0

Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra u Nišu leži dvoje pacijenata, od kojih je jedan već na respiratoru, dok je drugi za nijansu u boljem stanju. Za 100 odsto povećan je broj obolelih od gripa u prestoničkom Domu zdravlja "Stari grad", a u Kostolcu su prekjuče građani čekali na red ispred tamošnjeg Doma zdravlja jer je čekaonica bila premala da ih sve primi.

Grip ozbiljno "drma" Beograd: Broj obolelih za dan skočio za čak 100 odsto!

Ovo je ujedno skor situacije posle Nove godine u Srbiji kada je grip u pitanju.

Prema poslednjim, prednovogodišnjim podacima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", od te bolesti umrlo je četvoro pacijenta, dok je prijavljeno 50.473 obolelih.

Proglašena je epidemija u Požarevcu, prijavljena je u Beogradu, a svoja vrata za posete pacijentima već su zatvorili VMA i beogradski Urgentni centar.

Mladen Šarčević, ministar prosvete, razmišlja o produženju raspusta školarcima, pa će o tome danas razgovarati sa ministrom zdravlja dr Zlatiborom Lonačarom.

- Na današnjem kolegijumu sagledaćemo celokupnu situaciju, a u naredna tri dana donećemo odluku da li će se učenici vratiti u klupe 9. januara. U zavisnosti od podataka Ministartva zdravlja i onoga što bude rekao ministar Lončar, mi ćemo doneti svoje odluke - naveo je za Alo ministar Šarčević.

Dr Berislav Vekić, državni sekretar u Ministartvu zdravlja, juče je rekao da čekaju najnovije podatke sa terena od Institua "Batut", koji bi trebalo da budu gotovi najkasnije danas pre podne.

Kako je već objavljeno, u Srbiji su u cirkulaciji virusi gripa H3N2 i influеncа tip B.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA