≫ 

Još nije kraj minusima, kreće novo ludilo: Očekuje nas još jedan stravičan ledeni talas (FOTO)

Za vikend će biti malo lakše, a potom sledi novi udar

  • 3

Ovih dana se smrzavaju i pingvini! Kako i ne bi kada je najniža temperatura izmerena u Srbiji bila -33 nedaleko od Sjenice, a odmah iza nje su Kopaonik i Leskovac sa -25. Kakvo vreme nas očekuje ovih dana i kada kreće novo zahlađenje za Telegraf.rs otkrio je meteorolog Đorđe Đurić sa "Weather2Umbrella".

Najhrabriji skijaš na -25 izašao na stazu: Kopaonik je pust, sve je zaleđeno, ali on nije odustao (VIDEO)

- Danas prolazi sneg. Do kraja dana u Srbiji oblačno, u većem delu zemlje sa slabim do umerenim snegom. Na severu Vojvodine uglavnom suvo. Narednih dana se zadražava veoma hladno vreme,  ledeni talas se nastavlja. Očekivane temeprature od -10 do -5.  Nema mećave, nema većih problema, putevi klizavi, ima poledice, ponegde. Očekuje se od 5 do 10 centimetara novog snega. Poseban oprez se preopručuje onima ka planinskim predelima u istočnoj Srbiji, ka Majdanpeku, Timočka krajina, tamo je sneg praćen vetrom - kaže Đorđe.

Ističe da će se sutra vreme biti sa povremenim snegom.

- Sutra na severu Srbije suvo, u ostalim predelima zadržava se oblačno, povremeno sa slabim snegom. Na kraju dana sneg će padati u većem delu Srbije. Temperatura od -20 do -12, u planinskim predelima i do -25. Maksimalna dnevna -10 do -5. U sredu se zadržava oblačno, a u većini predela uglavnom suvo. Prepodne sa slabim snegom u centralnim delovima. Temperatura minimalna od -16 do -8, na planimama ide i na -20 dnevna, -7 na jugu do -3 na severu Srbije. U četvrtak će biti ledeno jutro, maksimalna oko nule, na jugu i jugositoku od -4 do -1.

U petak će početi topliji dani.

- Petak će biti najtopliji, ali će pored kiše biti drugih poteškoća. Naime, osim susnežice i snega, padaće kiša koja će se lediti pri tlu, što je veoma opasno - kaže Đorđe.

Ističe da će od petka i preko vikenda biti malo lakše, da će temperature biti oko nule pa čak i do minus 7, a onda se temperatura od ponedeljka vraća ponovo na debeli minus!

U ponedeljak nas očekuje novi ledeni talas.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladeta

    9. januar 2017 | 14:25

    pa sta jr to nista novo takve temprrature su normalne za ovaj period i obicno se ciklicno ponavljaju svake trece ili cetvrte god

  • Kishedjes

    9. januar 2017 | 14:32

    Nije suvo u Vojvodini evo veje sneg na severu backe...

  • Texasm86

    9. januar 2017 | 13:58

    Pa kad bi znali da pogode jedan dan metereolozi... kazu hladno... sneg niko nije pogodio... veze nemaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA