≫ 

Putin udario na pušače: Zabraniće im kupovinu cigareta, a nove promene nisu uopšte blage

Predsednik Rusije, zakleti nepušač Vladimir Putin, glavni je "promoter" kampanje "Stop pušenju"

  • 11

Ruske vlasti planiraju da pojačaju borbu protiv pušenja, pa stoga pripremaju mere za zabranu kupovine cigareta onima koji su rođeni posle 2015. godine.

Putin drži Trampa čvrsto u šaci, sledi ucena? Ima dokumente o seksualnim perverzijama novog predsednika SAD

Svake godine u Rusiji umre oko 400.000 ljudi od raznih bolesti koje je prozrokovao duvan. Prema statistika pokazuje da je u poslednjih 10 godina broj pušača opao sa 41 na 31 procenat, ipak je to i dalje veliki zdravstveni problem.

Vlasti u Rusiji godinama unazad sprovode veliku kampanju u nadi da će se još više smanjiti broj pušača, a najnoviji, dugoročni plan je da bude donet propis koji bi zabranio kupovinu cigareta onima koji su rođeni 2015. godine, prenose ruski mediji.

Trenutno je reč o maloj deci, ali za koju godinu, kada budu došli do trafika i drugih prodavnica i budu poželeli da kupe cigarete, to im neće biti omogućeno.

Ovaj predlog podržava i predsednik Rusije, zakleti nepušač Vladimir Putin, koji je i glavni "promoter" kampanje "Stop pušenju" i koji koristi svaku priliku da svom narodu objasni da cigarete nisu loše samo po njihovo zdravlje, već i po ekonomiju države.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Rusi važe za strastvene pušače, a, zanimljivo, duvan se ne proizvodi u Rusiji, već ga uvoze iz centralne Azije, Gruzije i sa Kube.

Ovaj predlog za sada je samo ideja, ali već postoje ozbiljni nagoveštaji nadležnih državnih organa Rusije da bude pretočen u zakon.

Zagovornici ove ideje smatraju da će dugoročno dati sjajne rezultate, jer će generacije novih Rusa biti "odučene" od ove nezdrave navike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma ja.

    11. januar 2017 | 17:48

    Takav zakon treba i Srbiji.

  • Iju

    11. januar 2017 | 21:27

    Takav zakon postoji u Srbiji,maloletnim licima ne prodavati alkohol i cigarete...al ko ga se pridrzava

  • Mislim

    11. januar 2017 | 17:16

    Ovo ti je prva pametna , mada bih dodao za sve bi vazilo bilo kojeg uzrasta , borba slicna ko protiv droge .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA