Komšije ljute: Srbi, ne zovite nas BJRM, već Republika Makedonija!

Korišćenje tog naziva i njegove skraćenice, umesto ustavnog naziva Republika Makedonija, protivno je diplomatskim odnosima koje održavaju Republika Makedonija i Republika Srbija

  • 63

Makedonsko Ministarstvo spoljnih poslova zatražilo je danas, diplomatskim putem, od državnih vlasti Srbije da za Makedoniju koriste, kako se navodi, ispravan naziv Republika Makedonija, javlja danas MIA.

U ovom selu na Bogojavljenje žrtvuju ovna za zdravlje i sreću, a onda počinje LICITACIJA ZA ČASNI KRST (FOTO)

Taj potez usledio je nakon što je na priznanicama za putarinu u Srbiji upotrebljen naziv "Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija" i skraćenica BJRM (na engleskom FYROM), navodi makedonska agencija.

- Korišćenje tog naziva i njegove skraćenice, umesto ustavnog naziva Republika Makedonija, protivno je diplomatskim odnosima koje održavaju Republika Makedonija i Republika Srbija. Tu nedoslednost trebalo bi odmah ispraviti - ističe se u saopštenju makedonskog Ministarstva.

Ministarstvo izražava uverenje da "provokacija koja vređa osećanja građana Makedoniji nije odraz dobrosusedskih odnosa", dodajući da je "neprimereno i sramno da susedi koriste uvredljiva imena", navodi MIA.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kako je tako je.

    20. januar 2017 | 14:55

    Kad reše problem oko imena sa Grčkom, onda može. A i što bi ih tako zvali kad su priznali Republiku Kosovo?

  • Cvele

    20. januar 2017 | 14:53

    A to sto ste priznali kosovo i time dovodite u pitanje medjunarodno priznate granice Srbije,to nije protivno diplomatskim odnosima?Za razliku od vas,braca Grci nisu izdali bracu svoju i zato nikada i necete imati naziv republika makedonija!

  • Sasa

    20. januar 2017 | 15:11

    Naravno kad u zvanicnim stavovima budete iznososili Kosovo je Srbija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA