EPS najavio preokret: Ubuduće strožija kontrola očitavanja

U toku je unutrašnja kontrola sprovođenja očitavanja, a posle istrage svi za koje se utvrdi da nisu poštovali proceduru biće smenjeni

  • 9

JP Elektroprivreda Srbije saopštilo je da je procenat očitanih brojila 96,11 odsto, prema informacijama prikupljenim iz svih elektrodistribucija. Kako navode, broj reklamacija na decembarske račune ne izlazi iz prosečnih okvira.

EPS PORUČUJE: Obeštetićemo građane u narednom računu

Komisija ispituje razloge većih decembarskih računa za struju

Tako je na primer, u Beogradu primljeno manje od 0,1 odsto reklamacija. Sve nepravilnosti koje su uočene na decembarskim računima za električnu energiju biće savesno i odgovorno ispitane i svaki slučaj biće pojedinačno razmotren. Nijedan kupac kod kojeg se utvrdi nepravilnost u očitavanju neće biti oštećen.

Građani koji sumnjaju u ispravnost decembarskih računa za električnu energiju, mogu da podnesu reklamacije po regularnoj proceduri na šalterima JP EPS u elektrodistribucijama, na adresi koja se nalazi na svakom računu.

Prigovori mogu da se upute pisanim putem na adresu naznačenu na prednjoj strani računa ili lično na šalteru, na istoj adresi. Rok za prigovor je osam dana.

Foto: Tanjug/Rade Prelić, eps.rs Foto: Tanjug/Rade Prelić, eps.rs

Na svakom računu naveden je i broj telefona na koji kupac, u zavisnosti od mesta stanovanja, može da se javi u vezi sa pitanjima koja ga interesuju.

Sa pojačanom kontrolom očitavanja stanja brojila za januar biće ispravljene sve eventualne greške koje su načinjene u čitanju za decembar. Na taj način u računu za januar, koji će kupci dobiti u februaru, biće utvrđena potpuno tačna stanja.

U toku je unutrašnja kontrola sprovođenja očitavanja, a posle istrage svi za koje se utvrdi da nisu poštovali proceduru biće smenjeni.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Runi

    23. januar 2017 | 17:48

    Kada se smanji napon,struja se vise trosi,a to EPS radi svake godine u decembru i januaru.Treba smeniti direktore.

  • Niko

    23. januar 2017 | 17:24

    Nije ni bilo ocitavanja!

  • Самсије.

    23. januar 2017 | 17:35

    Ѕвоју потрошњу очитавам сам и шаљем је e-mailom, такође и рачуне за потрошњу добијам електронским путем. Не верујем онима који очитавају потрошњу..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA