Treći svetski rat tinja dugo oko jednog ruskog grada, a upravo sada su stigle vojne trupe NATO. Ovo je samo prvi deo!

Biće poslato 1.200 pripadnika NATO snage, a Belgijancima će se pridružiti nemačke, holandske i norveške trupe u bazi Rukla u centralnoj Litvaniji

  • 22

Prvi deo vojnih trupa NATO stigao je danas u Litvaniju blizu ruske eksklave Kalinjingrada, zbog rastućeg straha za bezbednost u toj oblasti, navodi AP.

NA OVOM MESTU TINJA TREĆI SVETSKI RAT: NATO provocira vojskom na granici, Rusi šalju rakete "Iskander"!

Više od 100 belgijskih pripadnika vojske i vojnih vozila došlo je do Klaipede, koja je na oko 60 kilometara od ruske eksklave Kalinjgrada, koja ima mornaričku bazu i dalekosežni raketni sistem.

Ukupno će biti poslato 1.200 pripadnika NATO snage, a Belgijancima će se pridružiti nemačke, holandske i norveške trupe u bazi Rukla u centralnoj Litvaniji.

NATO je prošle godine odlučio da pošalje snage u zemlje koje se graniče sa Rusijom i Belorusijom.

Postoji strah u Baltičkim zemljama i Poljskoj da bi bivše sovjetske republike mogle da budu sledeće, nakon što je Rusija pokazala svoju moć u Gruziji i Ukrajini, navodi AP.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tandrčalo

    24. januar 2017 | 17:03

    Nema ništa od tog rata. To je samo psihičko uzdrmavanje za nepotreban stres

  • Srba

    24. januar 2017 | 17:02

    Evo nece tenkovi da im upsle u Poljskoj evo ismejavaju ji da je haos na ruskim portalima. Rusiju nije ni Napoleon pobedio ni Hitler pa nece ni Nato. Rusija Iran Kina 2 milijarde vojnika. Duplo više od cele Eu i celog Zapada

  • Gardista

    24. januar 2017 | 19:23

    Na visokim vojnim školama pojedinih zapadnih zemalja a u udzbeniku pise na prvoj strani i pravilo br.1. NE IDI U POHOD NA RUSIJU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA