Genijalna ideja skopskog fotografa: Stavio skije na točkove dečijih kolica i oduševio ćerkicu (FOTO) (VIDEO)

On je sa dečijim kolicima na skijama postao atrakcija gde god se pojavi u Skoplju

  • 4

Fotograf iz Skoplja, Vase Petrovski Amanito, stavio je skije na točkove dečijih kolica i tako oduševio svoju ćerkicu Boru.

NEZAPAMĆEN SKANDAL: Vozač GSP-a izbacio majku sa bebom iz autobusa jer ju je smestila u kolica!

On je hteo da uživa igrajući se sa svojom porodicom po snegu, a ne da u rukama, po klizavim kolovozima i stazama nosi svoju 12-mesečnu ćerku, pa mu je na pamet pala ideja da na točkove njenih dečijih kolica stavi skije.

Malo je istraživao po Internetu i video da se slična kolica sa skijama mogu kupiti u inostranstvu. Cena nije bila mala, a kada bi ih i kupio, dok bi stigla u Skoplje, sneg bi se sigurno već otopio, pa je odlučio da ih sam napravi.

Ono što je zamislio, to je i uradio, a pored oduševljenja njegove ćerkice Bore, on je sa dečijim kolicima na skijama postao atrakcija gde god se pojavi u Skoplju. Mnogi mu prilaze, čestitaju, ali i traže savet kako i sami da ih naprave da bi i oni na isti način sa svojom decom uživali na snegu.

Foto: Facebook/Vase Petrovski – Amanito Foto: Facebook/Vase Petrovski – Amanito

- Kao profesionalni fotograf, kupujem delove i opremu koja nema nikakve veze sa fotoaparatom. To su raznorazni stativi, štipaljke, stege, adapteri koje koristim da bih pričvrstio aparat u zavisnosti šta nameravam da snimam. Pokušao sam da nađem i kupim male dečije plastične skije, kakvih je nekada bilo, ali u tome nisam uspeo. Onda sam se setio da imam jedan par veoma starih skija. Skinuo sam im vezove, postavio četiri nove stege koje su mi prethodno stigle iz Kine za jedan projekat i iznenadio sam se kada sam video da odlično pasuju na točkovima - ispričao je Vase Petrovski Amanito skopskom Fokusu.

Kada je na točkove kolica postavio skije, bacio se na testiranje. Probao ih je i noću i danju i na ravnom i na strmom terenu, na snegu i po ledu.

Kada se uverio da sve funkcioniše kako treba, u kolica je stavio svoju ćerkicu i sada svi zajedno uživaju u zimskim čarolijama.

(D. J.)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stasha

    25. januar 2017 | 23:34

    Na Kopaoniku su mom sinu 2003 godine namestili skije na kolica. Nista novo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA