Maci Diskreciji preti 30 dana zatvora: Evo šta stručnjaci kažu o prostituciji

Osoba koja je javno priznala da se bavi ilegalnim zanimanjem može biti krivično gonjena

  • 19

Nakon što je bivša učesnica rijalitija "Parovi", Senada Nurkić, poznatija pod "umetničkim" imenom Maca Diskrecija, obelodanila da se bavi elitnom prostitucijom i da za svoje usluge muškarcima naplaćuje od 500 do 1.000 evra - otkrivamo da li joj preti opasnost od krivičnog gonjenja, ali i šta je sve problematika legalizacije najstarijeg zanata na svetu.

Nakon što je Maca priznala da je PROSTITUTKA, objavljen i cenovnik njenih seks usluga!

Dok se u nekim zemljama seks radnice slave, a na njihovo legalno delovanje blagonaklono gleda i od istog ubira veliki novac u državnu kasu, pa čak i ide dotle da se invalidima nudi mogućnost da o trošku kraljevine Holandije spavaju sa prostitutkama dva puta godišnje u slučaju da ne mogu sami da dođu do seksa, kod nas je tokom prošle godine Zakon o javnom redu i miru pooštren.

CENOVNIK ELITNE PROSTITUCIJE U SRBIJI: Evo ko košta 10.000 EVRA, a kome je pala cena!

Taj Zakon predviđa da se osim prostitutki kažnjavaju i njihovi posrednici (makroi), korisnici seksualnih usluga, ali i oni koji izdaju prostor u te svrhe.

STARLETE SEKS NAPLAĆUJU 1.000 EVRA: A ovoliko koštaju orgije sa DESETORICOM i vikend s fudbalerom!

Foto: Guliver/Sean Garnsworthy/Getty Images Foto: Guliver/Sean Garnsworthy/Getty Images

- Sankcionišu se novčanom kaznom od 50.000 do 150.000 dinara, ali i kaznom zatvora u trajanju od 30 do 60 dana.

- Za posredovanje u vršenju seksualnih usluga važi krivični zakonik, kojim se prekršioci kažnjavaju sa zatvorskom kaznom u trajanju od šest meseci do pet godina zatvora, ili im u slučaju da je na seks primorao maloletno lice sledi godinu do 10 godina zatvora i novčana kazna - objašnjava Slađana Jovanović, profesorka Pravnog fakulteta Univerziteta Union i osnivačica NVO "Atina" - udruženja građana za borbu protiv trgovine ljudima i svih oblika rodno zasnovanog nasilja.

Ona smatra da se u našem društvu ne može preko noći legalizovati prostitucija, ali treba sistemski urediti ovo pitanje koje je osteljivo zbog stanja svesti, nedostataka edukacije i uvođenja represije po svaku cenu.

- Prvo bi trebalo da se urade opsežna istraživanja na temu koliko je ova pojava prisutna kod nas, ko su žene koje rade na ulici, šta želimo da im poručimo i sa čim je sve povezana prostitucija (trgovina ljudima, narkomanija, siromaštvo, nezaposlenost...) - pojasnila je profesorka Jovanović.

Profesor Pravnog fakulteta u Kragujevcu, Stanko Bejatović, kaže za Telegraf da se osoba koja je javno priznala da se bavi ilegalnim zanimanjem može krivično goniti.

- Prostituisanje je zabranjena delatnost, tako da nakon prijave i pokretanja sudskog postupka protiv te osobe, ona može da se kazni kaznom koju propisuje zakon - rekao je on.

Inače, prema podacima NVO, na gradskim ulicama nalazi se između 100 do 150 dama koje pružaju seksualne usluge.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veki

    27. januar 2017 | 16:12

    A Hepi uložio pare za spot da bude muzička zvezda!e bre Maco znači ovo drugo bolje ide.

  • Sibin

    27. januar 2017 | 17:32

    Pa onda pohapsite 90% estrade

  • Cvele

    27. januar 2017 | 16:43

    Treba legalizovati. 1. Svako ima pravo da radi sta hoce,da je casno nije,da je moralno nije. 2. Vecina njih je primorana na ovaj posao da bi prehranile svoje porodice i sigurno ne rade zato sto vole. I kao 3. Verujem da bi sigurno,koliko toliko vise bile zasticenje,nego sto je to sada slucaj. Zato recimo DA legalizaciji prostituciji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA