≫ 

Srbijo, pomozi ovoj baki iz Lebana: Ložila stolice, kauč i ostali nameštaj da bi prezimila

Da bi preživela hladnoću Trajka Stanković iz Lebana izlomila je sav nameštaj tako da su joj sobe sada prazne

  • 29

Penzionerka Trajka Stanković iz Lebana bila je prinuđena da lomi kauče, stolice i ostali nameštaj iz svoje kuće kako bi ga koristila za ogrev.

Pelet je novo blago Srbije: Proizvođači ne stižu da naprave dovoljno za isporuku, pa rade u tri smene!

MORA DA VRATI PENZIJU KOJU NIJE NI PRIMILA: Penzionerka iz Novog Sada žrtva državne greške (VIDEO)

To je saopštilo lokalno Udruženje penzionera i upozorilo na težak položaj najugroženijih penzionera.

- Predstavnici udruženja obišli su neke ugrožene i naišli na strašne prizore - kod Trajke Stanković u Vojvode Putnika 79 u Lebanu. Da bi preživela hladnoću, izlomila je kauče, stolice i nameštaj, tako da su joj sobe sada prazne -  piše u saopštenju udruženja.

Udruženje navodi da je predhodnih godina po povoljnim cenama obezbeđivalo drva za ogrev članovima s najmanjim penzijama, ali prošle jeseni nije uspelo da se dogovori sa "Šumskim gazdinstvom", pa su mnogi penzioneri ostali bez ogreva.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

U saopštenju se dodaje da su u međuvremenu na adresu udruženja svakodnevno stizali zahtevi za pomoć.

- Imajući sve to u vidu, udruženje je potražilo ljude koji žele da pomognu. Odmah se javio preduzetnik Papović da pokloni izvesnu količinu ogreva, dok je lokalna samouprava obezbedila prevoz - navodi se u saopštenju Udruženja penzionera.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neša

    27. januar 2017 | 18:31

    Koliko samo ima ovakvih ljudi, nije ona jedina nažalost, bitno je da se vlast hvali kako su povećali penzije 1,5 , posto, bruka i sramota.

  • Scaramanga

    27. januar 2017 | 19:08

    Kod mene se u komšiluku udružili njih nekoliko. Svaka čast ljudima. Tri žene i dva muškarca, tu su u ulici 40 godina. Prešli u najbolje izolovan stan a one slobodne izdaju. Žive bolje nego ikad. Komuna. Sami bi pomrli. Ovako mogu bez stresova da plate lekove, hranu,grejanje, čak se časte i odlaskom u banju. Mislim da bi to trebala da bude ideja vodilja u organizovanju starijih ljudi koji su sami.

  • Mimi

    27. januar 2017 | 21:13

    Citam ove komentare i nerviram se. Gde su deca ovih starih i nemocnih staraca! Treba da se donese zakon da deca MORAJU da se staraju o roditeljima koji su stari i nemocni. Zasto da drzava brine o njima kada imaju decu tj.potomke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA