STARBAKS ĆE ZAPOSLITI 10.000 IZBEGLICA kao odgovor na Trampovu uredbu protiv imigranata

- Živimo u trenutku u kojem je obećanje o američkom snu stavljeno u pitanje - kaže direktor "Starbacksa" Hauard Šulc

  • 9

Američki lanac kafića "Starbaks" zaposliće 10.000 izbeglica širom sveta u narednih pet godina, kao odgovor na uredbu predsednika SAD Donalda Trampa protiv imigranata.

TRAMP NAPOLJE, IZBEGLICE UNUTRA: Demonstracije širom SAD zbog zabrane ulaska muslimana u zemlju. Predsednik poručuje da se radi o bezbednosti države

- Obraćam se s velikom nelagodom, velikim srcem i čvrstim obećanjem. Živimo u trenutku u kojem je obećanje o američkom snu stavljeno u pitanje- napisao je direktor "Starbacksa" Hauard Šulc.

Šulc, blizak demokratima, kaže da je "Starbaks" u kontaktu sa svojim zaposlenima koji su pogođeni predsednickim dekretom o uvođenju strogih restrikcija u smislu pristupa Americi.

Ovaj lanac restorana u narednih pet godina želi da zaposli osobe koje beže od ratova, progona i diskriminacije u 75 zemalja, prenosi Hina.

Šulc, takođe se osvrnuo i na Trampovu odluku o izgradnji zida sa Meksikom.

- Gradimo mostove a ne zidove s Meksikom - kazao je, dodajući da će Starbaks nastaviti da ulaže u Meksiko gde ima 600 kafića i 7000 zaposlenih.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • niki

    30. januar 2017 | 11:56

    Tamo i rade jedino imigranti samo im menadzer nije, to radno mesto nije za izbeglice jer je bolje placeno,a mozes se zaposliti uvek jer ljudi rade po mesec dana ili dva I daju otkaz jer je slabo placeno ne mozes da prezivis od te plate..

  • Milos

    31. januar 2017 | 08:51

    Naravno da ce ih zaposliti i placati manje... odlican marketing i poslovni potez.

  • Goran

    30. januar 2017 | 11:36

    Zaposlice izbeglice jel rade za dzabe izrabljivanje do iznemoglosti moderno robstvo lako je tako bogati ti se

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA