Tako treba! Smenjena direktorka Spomen-područja Jasenovac, nije osudila ustašluk

Za vršioca dužnosti direktora postavljen je kustos u Jasenovcu Ivo Pejaković, a sledeće nedelje biće raspisan konkurs za novog direktora

  • 7

Hrvatsko Ministarstvo kulture razrešilo je Natašu Jovičić sa mesta direktorke Javne ustanove Spomen-područje Jasenovac, prenosi Radio Slobodna Evropa.

MLADI HRVATI URADILI ONO ŠTO POLITIČARI NE ŽELE: Prelepili sramotnu tablu "Za dom spremni" u Jasenovcu!

Formalno, radi se o sporazumnom raskidu radnog odnosa na vlastiti zahtev. Za vršioca dužnosti direktora postavljen je kustos u Jasenovcu Ivo Pejaković, a sledeće nedelje biće raspisan konkurs za novog direktora.

Saborski zastupnik srpske manjine i predsednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac misli da je dobro da dolazi do takve smene.

- Ne znam koji su motivi i koji su razlozi gospođe Jovičić, ali mislimo da je dobro da dolazi do smene na čelu memorijalnog područja Jasenovac, jer sve govori da je njeno vođenje doprinelo negativnostima, relativizmu, revizionizmu i slabom ili nikakvom odgovoru na to od strane onih koji moraju prvi progovarati, a to je vodstvo jasenovačkog Spomen-područja - kaže Pupovac za RSE.

Nakon što je krajem prošle godine u Jasenovcu postavljena spomen-ploča poginulim pripadnicima HOS-a, na kojoj je uklesan ustaški pozdrav “za dom spremni”, Jovičićeva to nije osudila.

Ona je navela da ploča nema "nikakve veze sa Spomen-područjem Jasenovac, jer je ploču postavila opština u centru mesta".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    1. februar 2017 | 00:32

    U koji deo Hrvatske da postavim srpsku zastavu a da im ne smeta i da nije provokacija?! Gospodo Hrvati,sva vasa saopstenja su zalosna,a njihova pojasnjenja smesna!?

  • Sretko

    1. februar 2017 | 08:00

    Da li moze da bude smenjena ako je pre toga dala otkaz ?

  • A pazite

    1. februar 2017 | 13:16

    Prezime "Jovičić" a podrazava ustase i to ne osudjuje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA