Najhumanija večera ikad: Subotički učenici uradili su PRELEPU STVAR za migrante

- Ovo je lepa ideja. Kada vidim da nam je pripremljena pakistanska hrana osećam se kao kod kuće. Prvi put jedem pakistansku hranu otkad sam otišao - rekao je Azar Džavid iz Pakistana

  • 2

Učenici i profesori Ekonomske srednje škole "Bosa Milićević" u Subotici pripremili su za migrante večeru na kojoj su služena avganistanska i pakistanska jela. Tako su se uz večeru družili mladi Subotičani i migranti, a recepti za jela prikupljeni su od izbeglica koji borave u subotičkom Prihvatnom centru.

Deca izbeglice na Balkanu se smrzavaju, situacija je ozbiljna: Ledeni dani čine da im životi prerastaju u još veći užas (FOTO) (VIDEO)

Akcija "Za istim stolom" organizovana je u okviru projekta "Mobilni omladinski klub - tolerancijom i solidarnošću do održivog društva", čiji je cilj smanjenje verske, rasne i etničke radikalizacije u Srbiji kroz informisanost, povećanje empatije i edukaciju primarno mladih.

- U svakoj državi ima i dobrih i loših ljudi. Važno je da građani kroz ovakve zajedničke aktivnosti shvate da nisu svi isti i da ne treba suditi na osnovu nekoliko osoba koje su počinile neko loše delo -  rekla je Danica Dašić aktivistkinja u gradskoj Kancelariji za mlade.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Azar Džavid (31) iz Pakistana, koji je pre godinu dana napustio svoju državu i porodicu, a u Prihvatnom centru u Subotici boravi pet meseci dao je recepte na osnovu kojih je sinoć pripremljena hrana.

- Ovo je lepa ideja. Kada vidim da nam je pripremljena pakistanska hrana osećam se kao kod kuće. Prvi put jedem pakistansku hranu otkad sam otišao. Nigde toga nije bilo, ni u Turskoj, Bugarskoj, ni u Grčkoj, samo u Srbiji - rekao je Džavid.

Dodao je da želi da ide u Nemačku i da je dva puta pokušao da pređe mađarsku granicu, ali je pretučen i vraćen nazad.

- Moram da čekam, ali ako budem imao izbora, ja ću da idem dalje ili ću raditi i živeti u Srbiji - kaže Džavid.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA