Svetska politička kriza stvara odlične prilike za trgovanje!

Događaji koji nas očekuju stvaraju odlične prilike za trgovanje na svetskoj berzi, a Kapital RS specijalno čitaocima Telegrafa daje priliku da prisustvuju besplatnom online predavanju i otkriju kako da iskoriste ove prilike

  • 0

Pred nama je verovatno najveća kriza političkog sistema i odlučivanja u razvijenim zemljama Zapada. Nepoznanice oko izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz EU uz mogućnost raspada ove države ukoliko Škotska na (nekom) novom referendumu krene tim putem, kao i eventualni ulazak/dolazak desnice na vlast u Francuskoj i Nemačkoj ove godine, sa obećanjem desnice da će Francuska istupiti iz evro zone, uz već otpočetu vladavinu novog američkog predsednika, ne ulivaju sigurnost i izvesnost finansijskim tržištima.

Događaji koji nas očekuju stvaraju odlične prilike za trgovanje na svetskoj berzi, a Kapital RS specijalno čitaocima Telegrafa daje priliku da prisustvuju besplatnom online predavanju i otkriju kako da iskoriste ove prilike.

Za besplatno online predavanje se možete prijaviti ovde. Broj mesta je ograničen.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp ponudio je solidnu platformu velikom delu američke ekonomije. Niže poreske stope, deregulacija kao i obećanje o uvećanju vladinih nabavki, odnosno započinjanju novih infrastrukturnih projekata, kako bi se podstakla ekonomija SAD, samo su neka od obećanja. Iako su mnogi analitičari dolazak Trampa na vlast povezivali sa padom cena akcija i rastom zlata, dogodilo se suprotno. Od dana kad je postalo jasno ko je novi predsednik, berzanski indeksi su katapultirani. Od 9. novembra do 9. februara, Dow Jones je skočio više od 8%. Međutim, medeni mesec Trampa i finansijskih tržišta ima rok trajanja pa se tako mnogi pitaju da li i do kada istorijski najviše vrednosti berzanskih indeksa mogu da se održe.

Za besplatno online predavanje se možete prijaviti ovde.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Zabrana ulaska u SAD građanima jednog broja islamskih zemalja, ne donosi toliko loše ekonomske efekte koliko je to loša reakcija i tenzije povodom jedne takve odluke. Negodovanje i otpori šalju finansijskim tržištima opšti utisak da mandat novog predsednika neće teći glatko, da će biti mnogo iznenađenja i borbi u sprovođenju planiranog i, naposletku, da najrazvijenija ekonomija sveta i njene institucije nisu baš toliko stabilne. Takođe, dobar deo medija nije naklonjen novom američkom predsedniku. Sve to finansijska tržišta momentalno integrišu u cene roba, akcija i obveznica. Cena zlata od kraja januara konstantno raste, a dobri poslovni rezultati najvećih kompanija podržali su nivoe (i rast) berzanskih indeksa poslednjih dana.

Za besplatno online predavanje se možete prijaviti ovde.

Kretanje na tržištu umnogome će zavisiti od daljih poteza i odluka novog predsednika. Njegova retko viđena odlučnost i ekspeditivnost, kako u dobrim tako i manje dobrim potezima, biće priličan generator (budućih) pomeranja na finansijskom tržištu.

Kapital RS Inc. a.d. je investiciono društvo pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

Kapital RS Inc. a.d. vrši promociju usluga i pruža tehnicku podršku klijentima kompanije Fortrade Ltd sa sedištem u Londonu, koja je pod nadzorom FCA (Financial Conduct Authority) u Velikoj Britaniji. Finansijski ugovori za razliku i drugi finansijski instrumenti na koje se primenjuje efekat poluge (leveridž) podrazumevaju da mala promena cene može dovesti do gubitka uloženog kapitala, pa zato nisu pogodni za sve klijente. Gubici mogu biti veci od uloženog depozita pa se može zahtevati dodatna uplata. Stoga je važno da u potpunosti razumete postojece rizike i potražite savet strucnih lica. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu ili, posredovanje za, transakciju u bilo kom finansijskom instrumentu. Kapital RS / FORTRADE ne prihvata odgovornost za bilo kakvu upotrebu informacija i za bilo kakve posledice koje mogu nastati. Ne daje se nikakva garancija za tacnost i potpunost tih informacija, stoga svako lice koje deluje u skladu sa navedenim, cini to u potpunosti na sopstveni rizik.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA