≫ 

Marija iz Beograda je 14 godina radila dva posla da bi preživela: Onda je spakovala kofere i otišla u Kinu gde radi TRI SATA DNEVNO!

Povratak u Srbiju za sada planira samo za letovanje

  • 17

Marija Stanojević, koja je u Srbiji punih 14 godina radila dva posla kako bi preživela, rešila je da se preseli u Kinu gde trenutno radi kao nastavnica engleskog jezika.

Šta nam je rekla žena koja je ostavila posao u Srbiji i zapalila u Nemačku: Mislila sam da ću se namučiti, ali, ovo je drugi svet

- Moj radni dan počinjao je pre osam ujutru a završavao se u devet uveče, nekada i kasnije. Poslednjih godina sve se svelo na plaćanje stanarine  i hrane. Od kolega koji su otišli pre mene čula sam samo pozitivna iskustva o Kini u jednom trenutku pomislila sam šta imam da izgubim, ovde sam već sve protraćila - rekla je ona za Srpski telegraf.

Dokumentaciju i radnu vizu sredila je relativno brzo, u roku od tri meseca.

Sada zarađuje više, a ima i više slobodnog vremena.

- U prvo vreme mi je bio čudan taj njihov ručak u pola 12, a sada već ne samo što ručam, nego i odspavam popodne. Ovde već imam društvo, ima stranih nastavnika s kojima odlazim na kafe, večere, u bioskop... Po celom gradu parkirani su bicikli, čija je upotreba besplatna, tako da se svuda može stići veoma brzo i lako - ispričala je Marija i naglasila da u školi radi sa po 50-ak dece uzrasta od šest do deset godina.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Nastavnici su ovde jako poštovani, nema pokvarenih dečjih nestašluka, a dešava se da čak uzajamno uče jedni od drugih.

Odeća i hrana su jeftini, tako da uspeva da uštedi za putovanja. A povratak u Srbiju za sada planira samo za letovanje.

- Dnevno radim dva do tri sata, norma je 20 časova nedeljno. Čas u mojoj školi traje 40 minuta kad je prepodne, 30 kad je popodne - dodaje nastavnica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • đorđe

    18. februar 2017 | 09:27

    kad prevlada šljam u narodu onda pošteni ljudi moraju pakovati kofere

  • Mirko&Slavko.

    18. februar 2017 | 09:18

    Свугде боље,него код нас.Који нас то ђаво снашао?Где нам је памет? Очигледно ,нема друге,него напуштај брод и бежи.Јављам се са друге палубе,Богу хвала.

  • Jakov

    18. februar 2017 | 08:57

    Odlazak iz Srbije nije emigracija vec evakuacija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA