Provokacija: U srpskom selu na Kosovu dali ulicama albanske nazive

U ovom delu Suvog Dola, potpuno okruženom Albancima, živi oko 70 srpskih porodica

  • 14

U selu Suvi Do u blizini Kosovske Mitrovice, nastanjenom isključivo Srbima, osvanule su table sa nazivima ulica na albanskom jeziku, preneo je danas TV Most.

Kamenovana ambulanta u Kosovskoj Mitrovici!

Predsednik Mesne zajednice u Suvom Dolu, Mićo Kragović, izjavio je da su table postavili Albanci kasno sinoć.

On je dodao da su Srbi iz ovog sela ogorčeni i veoma uznemireni i da ovaj potez komšija doživljavaju kao pritisak i prvi korak ka etničkom čišćenju Srba iz ovog sela, koji se, kako je naglasio, godinama bore da ostanu na svome, uprkos brojnim vidovima pritiska.

- O svemu smo obavestili Kancelariju za Kosovo i Metohiju, predstavnike lokalne samouprave u severnoj Kosovskoj Mitrovici, policiju, ali i UNMIK i uticajne ambasade. Rešeni smo da ne dozvolimo da nas proteraju - istakao je Kragović.

U ovom delu Suvog Dola, potpuno okruženom Albancima, živi oko 70 srpskih porodica.

Selo po geografskom položaju pripada severnoj Kosovskoj Mitrovici, a godinama unazad Albanci nastoje da Suvi Do katastarski pripoje južnoj Mitrovici, koja je u nadležnosti Albanaca.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realan

    28. februar 2017 | 20:50

    Ja sam prvi protiv toga, ali kako mozemo mi da nazovemo to provokacijom ! Nece nama niko odredjivati kako ce mo mi zvati nase ulice, pa tako ne mozemo ni od njih ocekivati da im mi odredjujemo koje nazive da daju tim ulicama. Nazalost nijedna vlada od 9.6.1999. ni jedan politicar iz Srbije koji su bili na vlasti nisu ucinili nista da Kosovo bude deo Srbije, vec je Kosovo dobilo sve odlike nezavisne drzave. Dole nema nase vojske, dole nema nase policije jer nasi nisu sproveli rezoluciju 1244 SB UN, nema nasih na granici sa Albanijom, BJR Makedonijom i Crnjom i gorom i dole ne vaze zakoni Srbije ponajvise zahvaljujuci nasim politicarima !

  • Cika Velja

    28. februar 2017 | 21:05

    I ovo cemo samo tek tako da gledamo...?

  • Aleksandra

    28. februar 2017 | 20:45

    Etnicko ciscenje Srba, Albancima nece uspeti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA