≫ 

Sudbina trojice radnika iz Kragujevca neizvesna: Nastavlja se potraga za Kostićem, Nikolićem i Kovačevićem (VIDEO)

Nakon jučerašnje eksplozije, traži se kapetan Darko Kostić i civili zaposleni u TRZ-u Željko Nikolić i Dejan Kovačević

  • 1

Nastavlja se potraga za trojicom nestalih radnika Tehničko-remontnog zavoda u Kragujevcu. Nakon jučerašnje eksplozije, traži se kapetan Darko Kostić i civili zaposleni u TRZ-u Željko Nikolić i Dejan Kovačević.

DOBRE VESTI: Bezbedno evakuisano 74 radnika iz Kragujevca

Ovo su imena nestalih radnika: Od požara se spasilo 74 ljudi pobegavši u šumu, sada su na sigurnom

Tragedija u Kragujevcu: Jedan poginuo, troje se vode kao nestali (FOTOGRAFIJE S LICA MESTA) (VIDEO)

Još nekoliko povređenih u eksploziji u Tehničko remontnom zavodu koji su zbrinuti u KC Kragujevac biće u toku dana upućeni na VMA na dalje lečenje, rekao je direktor KC Kragujevac Predrag Sazdanović.

- Svi povređeni su stabilno, nisu živ ugroženi. U toku je dogovor sa kolegama sa VMA koji pacijenti će biti upućeni kod njih na dalje lečenje - pojasnio je Sazdanović.

On je dodao da se rade sve neophodne analize i da će konzilijum u toku dana odlučiti ko će biti upućen na VMA, koga će otpustiti na kućno lečenje, a ko će od povređenih biti zadržan na lečenju kod njih.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ministar odbrane Zoran Đorđević najavio je da će biti formirana komisija koja će istražiti uzroke nesreće, ali i da postoji opasnost od novih eksplozija.

O uzrocima eksplozije trenutno nema novih informacija ali u TRZ-u se rastavljao stari barut, što predstavlja veliku opasnost.

- Pet puta je opasnije rastavljati barut nego prozvoditi ga, pogotovo kad je u pitanju stari barut, a to je ono što se radilo u TRZ-u u momentu kad je došlo do prve eksplozije - kaže izvor Blica.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kako je juče ispred Ministarstva odbrane rekao pukovnik Mihajlo Zogović, na mestu tragedije je specijalni robot i četiri drona, koji pretražuju mesto nesreće.

Kasno noćas, svih 74 zaposlenih u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu, koji su se posle nesreće sklonili u poseban bunker, bezbedno su evakuisani.

- Svih 74 radnika, koji su bili pozicionirani iznad objekta u kojem se dogodila vanredna situacija, sada su na sigurnom, u svojim kućama. Svi su zdravi i nijedan nije ozleđen u ovom vanrednom događaju. Mi ćemo ujutru nastaviti sa potragom za tim nestalim licima - rekao je ministar odbrane Zoran Đorđević.

Prema rečima ministra Đorđevića, opasnost od novih eksplozija i dalje postoji zbog čega je formirao komisju koja će istražiti mesto i uzroke nesreće.

U eksploziji u TRZ poginula je jedna osoba, dok je 25 povređeno i hospitalizovano u Kliničkom centru u Kragujevcu.

U TRZ je eksplodirao magacin sa tromblonskim minama i drugim jakim eksplozivnim i ubojitim sredstvima, koja su bila predviđena za rasklapanje i uništenje.

Zdravstveno stanje svih pacijenata koji su primljeni u Klinički centar Kragujevac nakon eksplozije u Tehničko remontnom zavodu je stabilno i niko nije životno ugrožen, rekao je direktor Kliničkog centra Predrag Sazdanović.

- Svi pacijenti su stabilno, niko nije životno ugrožen, a detaljnije informacije o njihovom zdravstvenom stanju biće saopštene kasnije - rekao je Sazdanović Tanjugu.

U Kliničkom centru u Kragujevcu posle eksplozije zbrinuto je 25 povređenih, a dva pripadnika Ministarstva odbrane i MUP-a su prebačena na VMA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kami

    2. mart 2017 | 12:50

    Da nije mozda neko podneo ostavku zbog ovog memilog dogadjaja, poslednjeg u nizu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA