≫ 

Dramatična završnica suđenja u Beogradu: "Pucao je u glavu žrtvama u firmi!" Osuđeni tvrdi: Nevin sam!

Osuđeni negira optužbe za počinjeni zločin, tvrdi da nije kriv i da mu je učinjena nepravda

  • 3

Završeno je suđenje Borisu Stevanoviću, bivšem pripadniku JSO, koji se tereti za ubistvo Nenada Bukinca, Penelopi Papanaku i Slađane Jevtić u maju 2000. godine.

DETALJI UBISTVA KOJE JE PRE 15 GODINA POTRESLO SRBIJU: Osumnjičeni će otkriti još neke likvidacije?

- Pucao je prvo u Nenada Bukinca. Pomera se onda ulevo, puca u Penelopi, a potom u Slađanu. Jasno je da je postupio sa direktnim umišljajem. Bio je rešen da ubije sve koje zatekne. Usred bela dana ušao je u firmu, gde je moglo da bude kupaca.

- Sa kratkog rastojanja, manjeg od osamdeset centimetara, pucao je u glavu žrtavama koje su stajale iza stola. Tražimo 40 godina zatvora, što je blaža kazna od one koja je postojala u vreme kada se dogodio zločin - ovo je juče rekao zamenik javnog tužioca u završnoj reči na suđenju.

Bivši pripadnik JSO Boris Stevanović, optužen je da je 12. maja 2000. na Novom Beogradu, u prostorijama firme "Bejs internešnel" ubio Nenada Bukinca (41), njegovu suprugu Penelopi Papanaku (39) i sekretaricu Slađanu Jevtić (38).

Posle 15 godina istrage, policija je uhapsila Stevanovića u julu 2015. Glavni pretres je juče završen, a objava presude najavljena je za 16. mart.

Tužilaštvo je ostalo pri navodima optužnice, podsećajući da je Stevanović priznao zločin nakon što je uhapšen.

- Rekao je da je ispalio hice u njih, ne navodeći motiv. A onda je promenio iskaz na glavnom pretresu. Naveo je da je, ipak, bio u kancelariji dan-dva ranije. To priznanje je dato u skladu sa zakonom, i njemu je prisustvovao i njegov branilac tada - naglasio je tužilac.

Daljinac baner

Advokat Borisa Stevanovića tražio je od Suda da ga oslobode, jer nije utvrđen tačan broj ispaljenih projektila, ni da li je pucano iz oružja sa prigušivačem ili ne, nema svedoka, niti obrazloženog priznanja.

- Način izvršenja dela govori da je to učinilo posebno obučeno lice, koje je za trideset sekundi ispalilo projektile u tela ubijenih. U to vreme, branjenik nije bio obučen za profesionalno gađanje -  obrazložila je odbrana.

Stevanovićeva advokatkinja rekla je i da su njegova prava povređena i da presuda ne može da se zasniva na iskazu koji je dobijen obmanom, jer mu nisu bili predočeni postojeći dokazi. Sudu se obratio i sam okrivljeni, tvrdeći da mu je učinjena nepravda.

- Iz sveg srca mi je žao poginulih i njihovih porodica, ali ja to nisam učinio. Nevinu osobu nazivaju ubicom. Slomljen sam - rekao je Stevanović.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ATIMUS

    4. mart 2017 | 12:36

    Dobro kaze ona narodna ...krv nikada nemiruje

  • Što ja?

    6. mart 2017 | 07:22

    Svaka čast na brzini rešavanja ovog slučaja.Čovek u poznim godinama rokne nekoliko njih i umre prirodnom smrću pre nego da bude osuđen.Zato se u oboj zemlji takve stvari rade.Ma umreċe do tada i svefoci i advokati a možda i jedno dvojica sudija.Cirkus od zakona!!!!

  • Mirko&Slavko.

    4. mart 2017 | 20:43

    17 г.суд чека?Можда их је моја покојна баба побила?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA