Kakvo će vreme ZAISTA biti tokom vikenda: Samo za ovaj 1 dan spremite duge rukave i kišobran!

Prema dugoročnim prognozama, temperature u martu neće padati ispod 10 stepeni, tako da možemo očekivati da je zimi došao kraj

  • 0

Iako je jučerašnje zahlađenje i kiša prekinulo talas toplog vremena ove nedelje, današnje sunce i osetno toplije vreme nas je sve obradovalo.

Velika sezonska prognoza: U Evropi na proleće šaroliko, a u Srbiji? Oprez od poplava, stizaće nam hladan vazduh sa severa

Porast temperature očekuje se i u narednim danima, pa će tako za vikend temperatura dostići i prolećnih 18 stepeni.

Takvo vreme neće se zadržati dugo, jer nas već u nedelju popodne očekuje pad temperature i kiša.

Tada je poželjno da se toplije obučete i ponesete kišobran.

Printksin: yr.no Printksin: yr.no

Prema dugoročnim prognozama, temperature u martu neće padati ispod 10 stepeni, tako da možemo očekivati da je zimi došao kraj.

Printksin: yr.no Printksin: yr.no

Velika sezonska prognoza koju je napravio Acuuweather, početak proleća na području Balkana obeležiće nešto niže temperature nego što je uobičajeno, dodajući da će od sredine aprila pa sve do juna biti česte promenljive temperature.

Topliji talas sa Mediterana prodiraće duž Balkana, ali će s druge strane hladniji vazduh sa severa Evrope dovesti do povremenih perioda ispodprosečnih temperatura.

Printksin: yr.no Printksin: yr.no

Meteorolozi AccuWeathera upozoravaju i na moguću opasnost tokom prolećnih meseci u obliku poplava, do kojih bi moglo doći kada krene otapanje snega u planinama.

– Ova opasnost biće veća ako otapanje snega počne da se događa istovremeno s olujama praćenim obilnom kišom – zaključuje AccuWeather.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA