≫ 

Da li ste upisani u birački spisak? Evo kako najlakše da proverite

Postupak provere je jednostavan, tako da građani unosom jedinstvenog matičnog broja odmah dobijaju informaciju o broju i nazivu biračkog mesta, kao i opštini i adresi na kojoj se ono nalazi

  • 3

Svi punoletni građani u Srbiji mogu da provere da li su upisani u birački spisak i na kojem biračkom mestu. Ove podatke moguće je pronaći na portalu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Postupak provere je jednostavan, tako da građani unosom jedinstvenog matičnog broja odmah dobijaju informaciju o broju i nazivu biračkog mesta, kao i opštini i adresi na kojoj se ono nalazi.

Evo do kada će notari overavati potpise kandidata za predsednika

Svi srpski državljani koji glasaju u inostranstvu moraju što pre da se prijave

Naime, na sajtu ministarstva klikom na baner "provera upisa u jedinstveni birački spisak", u gornjem desnom uglu, pojaviće se opcija da unesete svoj jedinstveni matični broj.

Foto: Ministarstvo državne uprave lokalne samouprave Foto: Ministarstvo državne uprave lokalne samouprave

Posle toga prikazaće se podatak o glasanju birača po mestu prebivališta: broj biračkog mesta, biračko mesto, adresa, grad i opština.

Ukoliko primetite nedostatke na biračkom spisku, potrebno je da podnesete zahtev za promenu (upis, izmena, dopuna, ispravka ili brisanje) u biračkom spisku u opštinskoj ili gradskoj upravi, prema mestu prebivališta.

Birački spisak biće zaključen 29. marta, a do 17. marta je moguće intervenisati u lokalnim samouprava. Posle tog roka su ispravke moguće jedino u Ministarsvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Da li ste upisani u birački spisak možete proveriti ovde.

Baner, izbori 2017

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    10. mart 2017 | 20:17

    Ovo mora da je pojačan kriterijum,obično prikažem pokaznu kartu iz GSP-a i prolazim.

  • Četnik online

    11. mart 2017 | 15:10

    Идемо даље .... 26 година, и даље ми не дају, ко их шиша,ја за демократију не гласам,нема те силе која може дас ме натера наравно,питао сам,ишао сам, одг увек исти,ок ове год, нисам ишао,препрошли и прошли пут су ми рекли, мораш да гласаш за владајућу општинску странку да би био на списку,а на то ми додаје шапатом да морам то да кажем, није битно за кога ћу да гласам као велики патриота ја се општинској власти у Сечњу нећу предати и спуштати се на њихов ниво :) нису сви исти

  • TT-7'62

    10. mart 2017 | 22:28

    Super informacija.poz.telegrafu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA