≫ 

"Gospođo Merkel, vi podržavate teroriste": Teške optužbe Erdogana na račun nemačke kancelarke

- Gospođo Merkel, zašto krijete teroriste u svojoj zemlji? Zašto ne radite ništa? - upitao je Erdogan u intervjuu za televiziju A-Haber

  • 14

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je danas nemačku kancelarku Angelu Merkel da "podržava teroriste".

 

Ovo je pravi uzrok rata sa Turcima koji besni na ulicama Holandije: Erdogan grmi sankcijama, Evropa štiti Holanđane, a sve samo što ne pukne! (FOTO) (VIDEO)

 

Ovaj čovek je islamski saveznik Turske na Balkanu: Erdogan smatra da je tu jezgro starog carstva

 

- Gospođo Merkel, zašto krijete teroriste u svojoj zemlji? Zašto ne radite ništa? - upitao je Erdogan u intervjuu za televiziju A-Haber nakon što je Nemačka, kao i Holandija, zabranila turskim ministrima da se obrate na mitinzima u okviru političke kampanje koju sporovodi Ankara van granica Turske.

 

Erdogan je optužio Berlin da ne reaguje na 4.500 dosijea koje je, kako tvrdi, poslala Ankara o osumnjičenim teroristima.

 

Foto: Tanjug/AP, Google Maps

Foto: Tanjug/AP, Google Maps

 

- Gospođo Merkel, vi podržavate teroriste - rekao je Erdogan, prenela je agencija AFP.

 

Turski predsednik tvrdi da Nemačka, koju Ankara već dugo optužuje da krije kurdske militante i osumnjičene za neuspeli pokušaj vojnog puča u Turskoj u julu prošle godine, "besomučno" podržava terorizam.

 

On je, istovremeno, kritikovao Merkel jer je javno podržala holandskog premijera Marka Rutea tokom diplomatske krize sa Holandijom, koju je izazvalo odbijanje Amsterdama da dopusti turskim ministrima da održe mitinge u toj zemlji uoči referenduma o povećanju Erdoganovih ovlašćenja, koji je zakazan za 16. april.

 

Nemački zvaničnici su, takođe, blokirali mitingde prošle nedelje, što je razbesnelo Ankaru.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • J B G

    13. mart 2017 | 23:37

    Šiptari na Kosovu su "oslobodioci" kojima je Srbija ugrožavala ljudska prava, a Kurdi su teroristi? Obe etničke grupe traže nezavisnost. Šta će mo sa tim detaljem licemerni Turci? Drugo, ima vas nekoliko miliona u Nemačkoj, oko industrijskih centara, proglasite i vi nezavisnost jer vam Nemačka i ostali uskraćuju slobodu govora i kretanja. Hajde (turska reč) ako smete.

  • Don Vito Corleone

    13. mart 2017 | 23:11

    Puca tikva polako....

  • Brale

    14. mart 2017 | 06:02

    Nešto mislim. Ako bi zaratila Turska i Nemačka gde li bi se vodile borbe. Verovatno bi im se vojske srele negde na sredini puta. Negde u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA