Savez penzionera Srbije pozdravio preduzete korake Krkobabića i Vučića

Savez penzionera Srbije pozdravio je preduzete korake da preko 426.000 penzionera u Srbiji nastave da primaju penzije kao i do sada na kućne adrese iz ruku poštara na svom kućnom pragu

  • 65

Savez penzionera Srbije pozdravio je preduzete korake od strane Ministra Milana Krkobabića, predsednika PUPS-a uz punu saglasnost predsednika Vlade Srbije G. Vučića da preko 426.000 penzionera u Srbiji nastave da primaju penzije kao i do sada na kućne adrese iz ruku poštara na svom kućnom pragu.

PENZIONERI, ODAHNITE: Penzije će i dalje donositi poštari na kućnu adresu

Razne izjave koje su se pronosile u poslednje vreme, čak i od strane nekih odgovornih ljudi da će i ovi penzioneri, bez obzira gde žive i nezavisno od objektivnih mogućnosti , biti prinuđeni da penzije primaju preko tekućih računa a ne od poštara, uzbudili su i izazvali negativne reakcije ovoga, zaista velikog broja penzionera, kojima bi takve mere zagorčale život.

Treba imati u vidu da veliki broj ovih penzionera živi u mestima koja su udaljena i preko 20 km od banaka i pošta gde bi oni morali da idu po svoje penzije. Pored toga veliki je broj ovih penzionera koji su invalidna lica ili su bolesni i nepokretni.

Država Srbije je prihvatajući da se i dalje penzije dostavljaju preko pošta mnogo učinila za ovu grupaciju penzionera poštujući njihovu volju i dostojanstvo.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA