Za zajedničku Makedoniju i protiv Tiranske platforme: 250 hiljada ljudi na ulicama (FOTO) (VIDEO)

Na hiljade građana Makedonije izašlo je na ulice i trgove širom ove zemlje odakle su uputili poruke podrške, kako kažu organizatori protesta, odbrani države i zaštiti unitarnosti

  • 9

Skoplje, Bitolj, Prilep, Kumanovo su samo deo makedonskih gradova u kojima su večeras protestovali građani. Više od 250 hijada građana su, kako kažu organizatori, na ulicama i trgovima uputili glasne poruke za odbranu države i zaštitu unitarnosti.

(EKSKLUZIVNI SNIMCI IZ DRONA) SKOPLJE NA NOGAMA: 100.000 građana na ulicama protestuje "Za jedinstvenu Makedoniju" (FOTO) (VIDEO)

ONI MOGU DA ZAPALE BALKAN, teroristi na vratima Srbije: Džihadisti - pritajeno zlo koje vreba

Cilj današnjeg protesta, koji je najmasovniji do sada, prema rečima organizatora, je da se pokaže da makedonski narod neće dozvoliti da mu niko spolja ne kroji sudbinu, niti pak da vlada radi prema platformama napravljenih u drugim državama i za tuđe interese.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Glavne poruke iz Skoplja su upućene komesaru Johanesu Hanu, koji u Sobranju održava susrete sa liderima političkih stranaka.

Demonstranti su gnevni zbog toga što je Han danas odbio susret sa predstavnicima inicijative "Za zajedničku Makedoniju". Revolt je još veći i zbog toga što Han ne naziva državu pod njenim ustavnim imenom, nego je na njegovom Tviter profilu, napisao Skoplje, umesto Makedonija.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

-Gospodine Han, Makedonija nije samo Skoplje. To je i Bitolj i Prilep, i Kičevo. Pokažite malo poštovanja prema ovom narodu. Ukoliko ste zabrinuti za Makedoniju ne biste dozvolili da nas uslovljavaju našim identitetom, ne biste dozvolili da 20 godina stojimo ispred vrata Unije - rekao je Bogdan Ilijevski iz inicijative "Za zajedničku Makedoniju".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Okupljenima se obratio i muzičar Darko Mijalkovski, koji je rekao da se neće dozvoliti prihvatanje Tiranske platforme.

- Ovde smo da vam poručimo da ovaj narod neće prihvatiti Tiransku platformu, to je isto kao kad bi tražili da SAD prihvate nuklearni program Severne Koreje - zaključio je Mijalkovski.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raska

    21. mart 2017 | 22:37

    Sta to bi braco makedonci?Priznaste Kosovo

  • Poznavalac

    22. mart 2017 | 06:56

    Pa, bese i glasanje za prijem Kosova u Unesco, da oni brinu i cuvaju pravoslavno blago tamo. Sto sad sumnjate da nece cuvati makedonski jezik i drzavu? Boli izdaja, braco nasa.

  • Violeta

    22. mart 2017 | 13:08

    malo ste pomesali pojmove. Priznanje Kosova je pitanje politike. Ovo sada ke pitanje NARODA. Da se narod pitao sigurno ne bi priznali Kosovo. Da ste se Vi kao narod pitali verujem da ne bi prihvatili Vraniskovskog, ili ne biste prisvojili Prohor Pcinjski, jel tako? pozdrav iz Skoplja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA