ERDOGAN PONOVO PRETI: Evropljani neće moći bezbedno da hodaju ulicom

Turska je u sporu s Nemačkom i Holandijom zbog toga što su zabranile turskim ministrima da se obraćaju turskim građanima koji tamo žive na skupovima u cilju obezbeđivanja što veće podrške uoči aprilskog referenduma

  • 28

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan upozorio je danas da Evropljani širom sveta neće moći da bezbedno hodaju ulicom ako ne promene stav prema Turskoj, i pozvao Evropu da poštuje ljudska prava i demokratiju, javlja Rojters.

Erdogan uputio poziv Turcima sa Zapada: Umesto troje, imajte po petoro dece

Turska je u sporu s Nemačkom i Holandijom zbog toga što su zabranile turskim ministrima da se obraćaju turskim građanima koji tamo žive na skupovima u cilju obezbeđivanja što veće podrške uoči aprilskog referenduma o proširenju ovlašćena turskog predsednika, podseća britanska agencija.

- Ako Evropa nastavi ovako, nijedan Evropljanin u bilo kom delu svetu ne može da bezbedno hoda ulicom. Mi, kao Turska, pozivamo Evropu da poštuje ljudska prava i demokratiju -  poručio je Erdogan u izjavi lokalnim novinarima u Ankari.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istorijske cinjenice

    22. mart 2017 | 13:06

    Tesko onom ko muslimanu poveruje...svi oni imaju isti cilj.

  • Marijana Bakov

    22. mart 2017 | 13:36

    Ako se secate isto tako pretio Francuskoj , da bi se kasnije desili teroristicki napadi.On je osnivao DAES uz pomoc svojih atlanskih saveznika.Najobicniji kriminalac.

  • Milence

    22. mart 2017 | 22:20

    Ako Evropa ne treba Turskoj,što su onda otišli u Nemačku i druge zemlje Evrope,i najbrojniji su gastarbajteri?Kakva prava su dobili Kurdi u Turskoj,mogu li oni da imaju neki referendum?Kako su kosovski Albanci dobili nepriznatu državu u Srbiji?Kako može da Erdogan u drugoj državi da nameće svoju politiku,ne poštujući njihove zakone?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA