Uhapšen migrant koji je optužen za pljačku vikendice u Batrovcima

Policija ga je ubrzo pronašla, a po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova

  • 0

Policija u Šidu je rasvetlila tešku krađu u Batrovcima i uhapsila migranta starog 22 godine, avganistanskog porekla, za koga se sumnja da je provalio u vikendicu iz koje je ukrao više različitih predmeta i pobegao, saopštio je danas MUP.

Pljačka na buvljaku na Novom Beogradu: Migranti joj oteli pantalone, oborili drugog prodavca i pobegli! (FOTO)

Policija ga je ubrzo pronašla, a po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova.

Nakon tog prerioda osumnjičeni će uz krivičnu prijavu za delo teška krađa biti doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Šidu.

Takođe, pripadnici Uprave granične policije i Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici su uhapsili državljanina BiH (36), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Prilikom kontrole na graničnom prelazu Sremska Rača, u prikolici teretnog kamiona kojim je upravljao osumnjičeni, pronađena su dva migranta starosti 13 i 15 godina, u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice.

Osumnjičeni je doveden u nadležno tužilaštvo na saslušanje, nakon čega mu je rešenjem sudije za prethodni postupak određen pritvor do 30 dana.

Nakon sprovedenog prekršajnog postupka, 15-godišnjaku je otkazan boravak u Srbiji, dok je 13-godišnjak predat u nadležnost centra za socijalni rad.

Zbog krivičnih dela ubistvo u pokušaju i razbojništvo, u Šidu je uhapšen migrant alžirskog porekla, saopšteno je iz MUP-a Sremske Mitrovice.

Kako se u saopštenju precizira, postoji sumnja da je migrant (18) pre nedelju dana nožem ranio državljanina Sirije i naneo mu teške telesne povrede, kao i da je preksinoć, drugim migrantima pretio nožem i oteo im novac i mobilne telefone.

Po nalogu nadležnog tužioca, saopštava se, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti doveden na saslušanja u nadležna tužilaštva.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA