≫ 

Izbori u Bugarskoj - Borisov: Imamo čist mandat da formiramo vladu, socijalisti priznali poraz

Rezultat je kategorički potvrdio da bi GERB trebalo da bude vodeća vladajuća partija, rekao je Borisov.

  • 0

Partija desnog centra GERB ima čist mandat da formira novu bugarsku vladu, nakon današnjih parlamentarnih izbora u toj zemlji, izjavio je večeras lider te stranke Bojko Borisov.

Turci i Bugari na granici, ona samo što se ne zapali: Izbori i protesti paralelno, kritični dan je došao (VIDEO)

- Rezultat je kategorički potvrdio da bi GERB trebalo da bude vodeća vladajuća partija - rekao je Borisov.

On je dodao da će GERB uložiti sve snage kako bi brzo formirala vladu sa svojim koalicionim partnerima, preneo je Rojters.

GERB je osvojio između 32,2 odsto i 32,8 odsto na parlamentarnim izborima u Bugarskoj, dok je Socijalistička partija dobila podršku između 28 i 28,4 odsto birača, pokazale su izlazne ankete koje su sproveli Alfa Riserč i Galup Internešnal Balkan.

Socijalisti su rekli da bi poboljšali odnose sa Rusijom ukoliko bi pobedili na izborima, čak i ukoliko bi to značilo da će "uznemiriti pojedine partnere iz EU''.

Lider Bugarske socijalističke partije Kornelija Ninova priznala je večeras poraz na parlamentarnim izborima i čestitala na pobedi partiji GERB bivšeg premijera Bojka Borisova.

- Želimo da čestitamo pobednicima, GERB-u. Ako oni ne budu uspeli da formiraju vladu, a mi dobijemo mandat, pokušaćemo da formiramo bugarsku vladu" da bi osigurali bezbednost zemlje - rekla je Ninova novinarima.

Bugarska 1. januara 2018. preuzima predsedavanje EU, napominje Rojters.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA