Pismo srednjoškolke išamaralo region: Dali biste nam noževe i puške da se poubijamo, kao vi pre 20 godina

Kristina Sivonjić, učenica Srednje strukovne škole u Jajcu, objavila je status i, nadamo se, mnoge naterala da se zamisle

  • 49

Ova srednjoškolka iz BiH nije još stasala ni da glasa, a već je, tako mlada, očitala lekciju političarima i svima koji šire mržnju na Balkanu. Ona je objavila status i, nadamo se, mnoge naterala da se zamisle. Kristina Sivonjić, učenica Srednje strukovne škole u Jajcu, u svom pismu govori o sveprisutnoj mržnji između naroda u regionu.

Mogu li ove BRUTALNO JAKE REČI Radeta Šerbedžije da probude jedinstvo svih nas zajedno?

PISMO OVOG DEČKA IZ BiH JE UZBURKALO BALKAN: Zašto Ana i Amina ne mogu da se druže?

Njeno pismo prenosimo vam u celosti:

"Dobro došli u BiH. U državu punu nacionalizma. Dobro došli u državu u kojoj ljude dele na Hrvate, Srbe i Bošnjake, na katolike, pravoslavce i muslimane.

Dobro došli u državu gde decu od 7-8 godina okreću jedne protiv drugih, odmah im na početku zabrane da se druže sa svojim vršnjakom druge vere.

Dobro došli u državu, gde stariji pune deci glavu o nečemu što nisu ni proživeli.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Decu od malih nogu nauče da treba da mrze nekog druge vere, nacije, a ni sami ne znaju zašto?

Mi deca živimo u jednoj bajci u kojoj nije bitno kako se zoveš, u šta veruješ i kojem bogu se moliš. Ali zato imamo svoje odrasle: očeve, majke, dedove, bake… koji nas plaše raznim čudima i svakoj bajci naude.

Mi međusobno gradimo prijateljstva koja nacionalisti žele da sruše govoreći: ‘"Nismo se mi pre 20 godina ubijali da bi nam se deca danas družila ili ne daj Bože u školu zajedno išla".

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Bravo! Baš ste neki uzor! Mislim, da možete, sada bi nam svima dali noževe i puške da se poubijamo, kao vi pre 20 godina. Ali vidite i sami da vam ne ide. Vi koji govorite da ste ovaj, onaj, uvek bolji i važniji od onih drugih, kome to govorite!?

To što ste vi zadržite za sebe. Molite se Bogu kojem hoćete, u kojeg verujete, ali poštujte tuđe. Zašto komplikujete stvari, koje su zapravo jako jednostavne?

Nas omladinu, decu, žele da podele ljudi kojima je vreme i umreti. Koji su jednom nogom u grobu. Pa narode, bolje bi bilo da svoje staračke dane provedete u miru, a ne u razmišljanju kako da pokvarite budućnost BiH.

Vaše vreme je prošlo. Vi ste samo sena, koja prati nas mlade. Gospodo, zaboravljate da svet ostaje na mladima, a vi sad dobro gledajte šta ćete učiniti po tom pitanju?

Vi ćete kad tad umreti, a mi ćemo i dalje ostati zajedno…

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Љиљана

    2. april 2017 | 15:47

    Тих 60тих смо и тада били православци, католици, муслимани, али смо се поштовали (бар на изглед). Људи могу да се само деле на : људе и не људе, на добре и на лоше, али никако по вери. Треба волети, а не мрзети, браћо и сестре, ја вам са својих 70 год то поручујем. Хајд у здравље!

  • plavi safir

    2. april 2017 | 15:44

    Najezih se! Pametno dete!

  • Jeretik

    2. april 2017 | 16:10

    Mladi su okrenuti ka idealizovanom zapadu ali poseduju vrlo malo znanja o istom . Nisu svesni da je on davno posejao seme zla i mrznje da bi mu nicala bogatstva . Sto su mali narodi razjedinjeniji i siromasniji to je zapad bogatiji .Robovlasnistvo, kolonijalizam , neokolonijalizam , ....u tome je jedina njihova mudrost , odatle im potice pocetni kapital , obrtni kapital , i sve ostalo . Nisu oni pametniji , ni sposobniji , samo kotiste staru maksimu zavadi pa vladaj , a da bi zavadili napravili su koncept mrznje , verske u sustini . Primitivizam i zaostalost se danas po istom kliseu gaji kroz rijaliti programe u celom svetu , jer je zatupljenost i glupost najbolja podloga za manipulisanje poluumovima ......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA