≫ 

Ubici male Anđeline samo 40 godina zatvora? Sutra dan odluke, evo šta je problem sa izricanjem kazne

Rajković (28) je na početku suđenja 7. marta priznao da je odgovoran za smrt trogodišnje devojčice, ali je negirao da ju je ubio i silovao

  • 24

Viši sud u Zaječaru izreći će sutra prvostepenu presudu Vladici Rajkoviću (28) iz sela Vratarnica podovom optužbi da je prošlog leta silovao i ubio trogodišnju devojčicu Anđelinu Stefanović, kao i da je ubio Draganu Stanković nekoliko dana ranije.

Advokati poručili monstrumu koji je ubio malu Anđelinu: Da 40 godina razmišljaš zašto si ubio dete

Tužilaštvo je od suda u završnoj reči zatražilo da Rajkovića osudi na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina zbog ubistva devojčice i još 15 godina zatvora, jer ju je silovao.

Monstrum izgovorio jezive reči na suđenju u Zaječaru: Ne sećam se da li sam silovao Anđelinu (3), bio sam pijan

Za ubistvo Dragane Stanković, tužilaštvo je tražilo još 10 godina zatvora za Rajkovića.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Punomoćnik porodice Stefanović, advokat Maja Atanasković tražila je maksimalne kazne za Rajkovića - 40 godina za ubistvo Andeline i 20 godina za silovanje, dok je Rajkovićev advokat predložio sudu da njegovom branjeniku ublaži kaznu zbog smanjene uračunljivosti prilikom izvršenja dela, "jer je bio pod dejstvom alkohola".

Po našem zakonu je međutim, moguće da sud izrekne jedinstvenu kaznu od ukupno 40 godina zatvora za sva krivična dela, jer naše pravo ne poznaje "sabiranje kazni".

Foto: Informer Foto: Informer

Rajković (28) je na početku suđenja 7. marta priznao da je odgovoran za smrt trogodišnje devojčice, ali je negirao da ju je ubio i silovao.

On je tvrdio da je devojčicu, koju je oteo sa rođendana svoje jednogodišnje bratanice 9. jula 2016. godine, nosio na ramenima te da su zajedno pali, negirajući navode optužnice - da ju je udario kamenom (prečnika 25 sa 30 centimetara) po glavi.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Takođe je negirao da ju je silovao.

On je optužen da je devojčicu odveo je do šume udaljene oko 700 metara od prvih seoskih kuća i tu je u jarku silovao.

Nakon toga, detetu je, kako se sumnja, presudio udarcima kamenjem i rukama.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mark

    3. april 2017 | 20:30

    A zasto za ubistvo odrasle zene samo 10 godina?Znaci da nije ubio malu Andju samo toliko bi dobio.Ja sam za to da za svako ubistvo nevine osobe (osim nehotice ili samoodbrane) osudi na dozivotnu robiju.

  • Jelena

    3. april 2017 | 11:45

    Dovoljno je 40, od prvog dana u zatvoru ce za njega poceti pakao, podsetice ga sta je on uradio malom detetu, prema takvima u zatvoru ostali nemaju milosti. Devojvica neka pociva u miru, jadno dete neduzno

  • Doberman

    3. april 2017 | 13:31

    pedofili i silovatelji su u posebnom paviljonu i ne mozes im prici, nego od kad je, bre, opijenost olaksavajuca okolnost??? sta rade ovi neljudi sa drzavom, bruka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA