≫ 

(LIVESTREAM) Svi pričaju o sudbini roda čija ljubav traje 15 godina: Pratite uživo da li se Klepetan vratio Malenoj (FOTO)

Da li je Malenoj stigao njen dragi, ili je pak reč o drugom udvaraču koga je pustila u gnezdo...

  • 2

Ljubav dve rode, Malene i Klepetana, jedna je od najlepših ljubavnih priča u regionu, a oni su postali simbol vernosti i povezanosti.

Kraj najlepše ljubavne priče posle 14 godina: Klepetan se nije vratio Malenoj, njoj slomljeno srce! (FOTO)

Stjepan Vokić iz Brodskog Varoša u Slavoniji pronašao je pre 25 godina ranjenu rodu koju su lovci pogodili u krilo i koja više nije mogla da leti na jug. Vokić je rodi dao ime Malena, a ubrzo nakon toga Klepetan je počeo da dolazi u gnezdo.

Svake jeseni je napuštao i leteo 13.500 kilometara u Južnoafričku Republiku i ostavljao Malenu, a ceo region željno je čekao proleće kad se Klepetan vraćao u ljubavno gnezdo svojoj dragoj koja ga je čekala i odbijala sve mužjake koji su joj se udvarali u međuvremenu.

U 15 godina, Klepetan i Malena su na svet doneli 54 potomka i preživeli sve rastanke i susrete.

Foto: Promo Foto: Promo

GDE JE KLEPETAN

Juče su mediji preneli da Klepetan ove godine nije došao Malenoj, i da je ona čak našla drugog. Hrvatski mediji izveštavali su da se u gnezdu malene nalazi neki drugi rodan, što je potvrdio i sam Vokić rekavši da ga se ovaj rodan plaši, što nije ponašanje svojstveno Klepetanu. Malena je čak toliko tužna da odbija da jede, pa je Stjepan mora hraniti na silu.

Pojedini mediji međutim danas su izveštavali da se Klepetan nakon šest dana kašnjenja ipak pojavio, te da čim ga je ugledala, Malena mu je doletela u susret.

A da li je Malenoj stigao njen dragi, ili je pak reč o drugom udvaraču koga je pustila u gnezdo, možete pratiti na snimku uživo.

Podsetimo, godinama se Klepetan, tačan kao sat, redovno vraćao 24. marta. Poslednjih godina znao je malo da okasni, ali nikada nije došao posle 30. marta.

- Bojim se da je moj Klepetan uginuo. Nedelja mu je bila zadnji dan za povratak. Sigurno mu se nešto dogodilo na putu - rekao je penzionisani domar Stjepan Vokić, koji se decenijama brine o rodama.

Stipa je godinama upozoravao kako je neizvesnost oko Klepetanog povratka svaki put sve veća. Osim što ga na putu vrebaju brojne opasnosti, reč je o više od 30 godina staroj ptici kojoj se biološki kraj prirodno približavao.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA