≫ 

On ne sme da izađe iz Srbije, svakog 1. u mesecu se javlja policiji (FOTO)

Kosmajac se optužnicom tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, a Krik je ranije preneo da je Kosmajac optužen jer je na nezakonit način postao vlasnik parcele od oko 7,5 ari, čime je oštetio državu za oko 95.000 evra

  • 5

Suđenje kontroverznom binismenu Dragoslavu Kosmajcu i još dvojici optuženih za zloupotrebe sa građevinskim zemljištem na Zvezdari trebalo bi da počne sutra u Višem sudu u Beogradu.

Kosmajac pred Višim sudom u Beogradu: Danas on ima reč

Sredinom februara održano je pripremno ročište u tom slučaju koje je bilo zatvoreno za javnost, a sutrašnjem suđenju javnost će moći da prisustvuje a Kosmajac da detaljno iznese svoju odbranu.

Optužnicom su pored Kosmajca, obuhvaćeni i Dragi Milidrag i Milan Rapajić.

Iako je Kosmajca premijer pre dve godine označio kao najvećeg narko dilera na ovim prostorima, za to nije bilo dokaza da bi se pokrenuo krivični postupak.

Kosmajac se optužnicom tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, Milidrag za zloupotrebu službenog položaja, a Rapaić za pomaganje u izvršenju tog dela.

Printskrin: mup.gov.rs Printskrin: mup.gov.rs

Tužilaštvo nakon podizanja optužnice nije navelo konkretne radnje za koje se Kosmajac tereti, a Krik je ranije preneo da je Kosmajac optužen jer je na nezakonit način postao vlasnik parcele od oko 7,5 ari, čime je oštetio državu za oko 95.000 evra.

Viši sud u Beogradu je inače u julu prošle godine pravosnažno odbio optužni predlog protiv Dragoslava Kosmajca kojim se teretio za krivično delo poreska utaja, jer je zaključeno da nije izvršio krivično već da je reč o prekršaju.

Kosmajac je bio uhapšen u novembru 2014. godine u Beogradu, u svojoj kući na Zvezdari, nakon što je u izjavama predstavnika vlasti dovoden u vezu sa trgovinom narkoticima.

Kosmajcu je ranije privremeno zaplenjeno 20 lokala. Takođe je i dalje na snazi mera kojom mu je zabranjeno napuštanje teritorije Srbije.

Oduzet mu je pasoš, a ima i obavezu da se svakog 1. u mesecu javlja policiji.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Љиљана

    6. april 2017 | 13:22

    Одакле му толике некретнине и како их је стекао, баш ме интересује? Сигурно поштеним радом?

  • Bonvivan

    6. april 2017 | 13:46

    I tako dan po dan,mesec za mesecom,godina po godina naravno biće osloboðen optužbi usled nedostatka dokaza a o ovakvoj rezidenciji običan smrtnik može samo da sanja plus da ne pominjem tih 20 prodajnih lokala koji se pominju.

  • polat

    6. april 2017 | 13:17

    on ne sme da napusti Srbiju,ali pare smiju,sudstvo daje primjer omladini kako lako do novca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA