≫ 

Lavrov spustio američku novinarku: Izgovorio je samo četiri reči zbog njenog ponašanja i ispao najveći car (FOTO) (VIDEO)

Ono što je bilo najzanimljivije na sastanku desilo se kada se on završio

  • 1

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov sastao se danas sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom u Moskvi. Po završetku uvodnog izlaganja, šef ruske diplomatije u šali je uputio jednu rečenicu koja je izazvala smeh u sali.

Sastanak Putinove i Trampove desne ruke: Lavrov Tilersonu rekao da se američki napadi NE PONOVE (FOTO) (VIDEO)

Lavrov je prvo rekao da prošlonedeljni udari SAD na vazduhoplovnu vojnu bazu u Siriji predstavljaju kršenje prava i da je važno ne dopustiti da se takvi udari ponove, javlja Rojters.

- Važno nam je da znamo kakav je vaš stav, stav SAD i kakve su istinske namere američke administracije - rekao je Lavrov na početku sastanka s Tilersonom, koji danas boravi u zvaničnoj poseti Moskvi, u jeku tenzija povodom Sirije, prenosi AFP.

Šef ruske diplomatije je američkom kolegi rekao i da želi iskrene i poštene razgovore o formiranju široke antiterorističke koalicije.

Tilerson je na sastanku s Lavrovim poručio da će linije komunikacije SAD sa Rusijom uvek ostati otvorene, ocenivši da se današnji sastanak održava u važnom trenutku kako bi Rusija i SAD mogle da preciziraju polja od zajedničkog interesa.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ipak, ono što je bilo najzanimljivije na sastanku desilo se kada se on završio. Naime, nakon izlaganja uvodnog izlaganja, Lavrov je rekao "Sada možete da vičete" ("Now you can shout").

Okupljeni novinari i zvaničnici su se nasmejali na šalu ruskog ministra spoljnih poslova, koji je ovu rečenicu uputio novinarki koja je i pre nego što su zvaničnici seli za sto, napadno postavljala pitanja o Siriji.

"Da li je istina da podržavate vladu Sirije? Kako komentarišete jučerašnje saopštenje Bele kuće", pitala je Lavrova jedna novinarka a onda su joj se pridružili i drugi.

- Ko vas je tako vaspitao i učio da se ponašate? - pitao ju je Lavrov pre početka sastanka.

Onda je na kraju sastanka usledio i komentar šefa ruske diplomatije upućen novinarki sa američkim akcentom.

Rečenicu možete da čujete na 42 minuti i 35 sekundi:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    14. april 2017 | 06:00

    amerika nek ide kuci i nek se pobrine za demokratiju tamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA