Velika pretnja svetu: Oni čuvaju Kim Džong Una, i danas su ZAGRMELI na vojnoj paradi! (FOTO)

Uoči današnje proslave 105. godina od rođenja Kim il-Sunga, primećen je porast napetosti u regionu, kao i strah zapadnih zvaničnika da bi najveći nacionalni praznik te zemlje mogao da bude povod za novu, šestu nuklearnu probu Pjongjanga

  • 68

Severna Koreja obeležila je danas 105. godina od rođenja svog osnivaca Kim il-Sunga vojnom paradom u Pjongjangu, u trenutku kada rastu napetosti u regionu zbog nuklearnih i raketnih programa te zemlje.

Na korak do nuklearnog rata: Ako Severna Koreja i SAD ne "spuste loptu", svet je na rubu katastrofe!

Lansira se iz podmornice, domet joj je 1.000 kilometara: Severna Koreja predstavila novu vrstu rakete (FOTO)

Tokom parade Severna Koreja predstavila je, kako se čini i novu interkontinentalnu balističku raketu (IBCM).

Obučen u tamno odelo, severnokorejski lider Kim Džong-un izgledao je opušteno i smejao se sa saradnicima, dok je posmatrao veliku paradu povodom "Dana sunca" na glavnom trgu u Pjongjangu, prenosi Rojters.

Iako se Kim Džong Un nije obratio okupljenima, njegov bliski saradnik Čo Rjong-he je ponovio da će Pjongjang reagovati na bilo kakvu provokaciju, naveo je AFP.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Spremni smo da odgovorimo na sveopšti rat sveopštim ratom i spremni smo da uzvratimo nuklearnim napadima u našem stilu na nuklearne napade - upozorio je on.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Tokom parade, vojnici su marširali, a mogli su se videti i tenkovi, sistemi za lansiranje raketa i druge vrste naoružanja, dok su avioni u 105 formacija preletali iznad glava prisutnih.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kako navodi Jonhap, pozivajući se na televizijske snimke, kamion s objektima nalik raketama prošao je kroz glavni gradski trg ispred severnokorejskog lidera Kim Džong-una ii drugih viskih zvaničnika komunističkog režima.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Iako nije potvrđeno šta je unutra, postoje snažne indicije da je to nova IBCM Severne Koreje - navodi južnokorejska agencija.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Za razliku od nekih drugih parada, na ovoj nisu bili prisutni kineski zvaničnici.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kina je glavni saveznik Severne Koreje, ali se izjasnila protiv severnokorejskih raketnih i nuklearnih proba i podržala sankcije UN protiv te zemlje.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Uoči današnje proslave 105. godina od rođenja Kim il-Sunga, primećen je porast napetosti u regionu, kao i strah zapadnih zvaničnika da bi najveći nacionalni praznik te zemlje mogao da bude povod za novu, šestu nuklearnu probu Pjongjanga.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Vojska Severne Koreje zapretila je juče da će "nemilosrdno opustoštiti" SAD ukoliko odluče da napadnu tu zemlju.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prethodno je američka televizija En-Bi-Si njuz, pozivajući se na upućene obaveštajne američke zvaničnike, objavila da su SAD spremne da pokrenu preventivni udar konvencionalnim naoružanjem na Severnu Koreju ukoliko dođe do još jednog nuklearnog testa.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pentagon je odbio da komentariše tvrđe američke televizije En-Bi-Si njuz.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    15. april 2017 | 13:22

    Cim je Kina okrenula ledja Koreji,ameri su poleteli! Koje su to krvopije uvek se bore i bombarduju na tudjem terenu,kad bi ih neko pocistio u njihojoj zemlji onda bi se smirili!

  • jso

    15. april 2017 | 13:22

    Kime samo hrabro.pokazi im da su niko i nista.

  • Рс - Бл

    15. april 2017 | 14:00

    Што су они претња свету никога не дирају туће неће своје не дају, неће да се покоре плоклетим амерма,они не нападају туђу територију само се поносно бране, нажалост то американцима смета зато ће их напасти.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA