MLADIĆ KOME JE GLISER OTKINUO NOGU: Boli me, ali dobro sam! Sve je u redu! (FOTO) (VIDEO)

Nikola Blažić (31), na koga je u nedelju naleteo gliser na Savi, nije bio pijan, niti je zaspao na gumi, tvrdi njegov prijatelj Miloš Petrović. Lekari navode da drugu nogu neće morati da amputiraju

  • 5

- Dobro sam, sve je u redu - bile su prve reči, koje je Nikola Blažić (31), mladić kome je u subotu oko 18.30 gliser otkinuo nogu na Savi, izgovorio, dok su ga lekari izvodili iz šok sobe danas oko podneva.

Čim su ga uveli u sobu na ortopediji, gde leže ostali pacijenti, Nikoli su krenule suze na oči. Dok smo stajali ispred sobe jedino smo mogli da razaznamo da plače jer ga sve boli i da moli lekare i sestre da mu daju nešto protiv bolova.

Nikolu su po izlasku iz šok sobe dočekali prijatelji. Među njima je bio i Miloš Petrović (32), jedan od troje drugara sa kojima se Nikola kupao u Savi tog kobnog dana.

- On je u šoku! Ne može da veruje šta su u novinama i na televiziji pisali o njemu, da je zaspao i da je bio pijan. Ništa od svega toga nije istina! Kako je mogao da bude pijan, ako je on rekao koga da pozovu kada su ga odveli u Urgentni. I to je još izdiktirao broj na koji mogu da dobiju njegovog oca, koji živi u Ripnju, a nema fiksni telefon, nego može da se javi samo kod rođaka, koji živi nekoliko kuća odatle - rekao nam je Petrović po izlasku iz sobe u kojoj leži Nikola.

Prema rečima našeg sagovornika, njih četvorica drugova su pre dva dana kod Jakova seli na kamionske gume i počeli da se spuštaju niz Savu ne bi li došli do kanala Galovica. Nisu se kretali plovnim delom, već pored splavova koji su se nalazili uz obalu, oko dvadesetak metara od same obale.

- Posle Ostružničkog mosta, jedno kilometar i po, nas trojica smo osetili zamor i hteli da izađemo, a Nidža je rekao da će ostati još malo da se rashladi i da će uskoro doći do mesta gde smo se dogovorili da se nađemo. Kada smo izašli iz vode popeli smo se na nasip i pešačili jedno dvadeset minuta, došli smo do dela gde prestaje drvored i ugledali ga kako pluta na gumi jedno dvadesetak metara od same obale i da se kreće u pravcu gde treba da se nađemo. Posle toga gubimo svaki trag o njemu i kreće potraga za njim, jer kod sebe nije imao mobilni telefon - priča naš sagovornik.

Petrović objašnjava kako su kada su primetili da ga nema tražili skoro do ponoći, a onda su pozvali policiju i rekli šta se desilo. Isprava su im u policiji javili da ne mogu da im pomognu i da mora da prođe 12 sati kako bi mogli da objave potragu za nekim, da bi nedugo zatim zazvonio telefon i policajac Petroviću rekao da je Nikola u Urgentnom centru i objasnio mu šta se desilo.

Prema prvim informacijama navodi se da je Nikola zaspao na gumi, da se nalazio u plovnom delu i da je bio pijan, ali Petrović to odlučno negira i objašnjava:

- Bilo nas je četvorica, a imali smo tri male flaše piva kod sebe, kako neko može da se napije od toga, kad ni svako od nas nije imao za sebe po celu flašu piva?  - pita se on.

- Nismo bili pijani, nego gladni i žedni, zato smo i izašli iz vode. A nije istina ni da je zaspao, Nikola je bio potpuno svestan. Evo sad mi je sve ispričao. On je video dve osobe na gliseru, ženu na pramcu i muškarca iza. On je njima još mahao rukama kako bi ga primetili i skrenuli, ali oni nisu reagovali. U prvom trenutku moj drug je uspeo da se odgurne od čamca, ali ga je drugi put elisa motora povukla i otkinula mu nogu - dodaje on.

Prema rečima Blažićevog drugara oni su dobili informaciju da ga je taj čovek pokupio i odveo do splava "Crna Maca", jer je to prvi splav gde Hitna pomoć može da priđe, a odatle je odvežen u Urgentni centar.

Kada smo ga pitali šta je Nikola rekao i kako se oseća sada nakon svega, Petrović je rekao se njihov drug trudi da bude raspoložen koliko god može, da neće da pokaže da mu je teško, da se šali sa njima, ali da i oni vide kako mu je bez i da išta kaže.

- Hendikepiran je! Fali mu ud! Kako može da se oseća. Šta ćemo... Mi smo sada tu da mu pružimo podršku i da mu pomognemo koliko možemo. Zlatan dečko, dobrica, kulturan, fin, uvek nasmejan, posti sredu i petak... - objasnio je naš sagovornik.

Petrović još dodaje da je Blažić veoma blage naravi i da ga svi u kraju u kom živi vole. Pre dve godine izgubio je majku, otac mu živi u Ripnju, a on sa sestrom na Novom Beogradu. Da sve bude gore, Nikola je pre mesec dana ostao i bez posla.

Lekari u Urgentnon centru navode da je Blažićevo stanje stabilno i da drugu nogu neće morati da amputiraju. Leva noga mu je amputirana do potkolenice, tako da se lekari nadaju da će Nikola moći da ima koliko toliko normalan život.

(Biljana Tasić/Foto: Marko Todorović)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    10. jul 2012 | 08:48

    A ko je upravljao gliserom , sto cutite, sigurno neki bumbar!

  • Kraguj

    10. jul 2012 | 09:49

    Pa sigurno da je neki "Bane, tatin sin, uglađen i fin". Kakve veze ima ako je i spavao na gumi, bio pijan.... znači tad možeš da ljudima sečeš noge, ruke, da ubijaš.... Sram vas bilo, objavite ime vozača glisera, ako imate muda.

  • Vesna

    10. jul 2012 | 11:32

    Ako moze da ima gliser u Srbiji???...ja sigurno ne..Tog vozaca bi ja teretila da ceo zivot izdrzava Nikolu ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA