Sada je pravo vreme za trgovanje akcijama! + Kalendar objava i vodič za trgovanje

Tokom ove i sledeće nedelje nas očekuju objave izveštaja o zaradama gotovo svih najvećih svetskih kompanija što će definitivno uticati na cene njihovih akcija i stvoriti odlične prilike učesnicima na svetskoj berzi

  • 0

Detaljan vodič kako se i vi možete uključiti na svetsku berzu i iskoristiti predstojeće objave da bi ostvarili potencijalnu zaradu, kao i kompletan kalendar svih objava za naredne dve nedelje, možete besplatno preuzeti ovde.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Microsoft u četvrtak objavljuje izveštaj o poslovnim rezultatima

U četvrtak, 27. aprila, kompanija Microsoft treba da objavi finansijski izveštaj za treći kvartal fiskalne 2017. godine. Samo nekoliko dana pred objavljivanje rezultata cena akcije Microsoft-a se kreće blizu rekordno visoke vrednosti koja je prethodno dostignuta u aprilu. Bez sumnje, Microsoft je jedna od kompanija sa solidnijim uspehom na Wall Street-u koja je tokom 2016. godina ostvarila rast cene akcije od 16%, a od početka ove godine cena akcije je porasla 5%.

Kalendar svih objava i vodič za trgovanje možete besplatno preuzeti ovde.

Foto: Pixabay.com Foto: Pixabay.com

„Cloud“ tržište

Uspeh Microsoft-a pripisan je „cloud“ uslugama. U prošlom kvartalu, Microsoft Azure je ostvario rast prihoda od čak 93%. Iako je Azure-u najveći konkurent Amazon Web Service, još uvek treba dosta da se uradi kako bi se Amazon uklonio sa prestola. Ustvari, krajem 2016. godine, AWS (Amazon Web Services) je kontrolisao 40% „cloud“ tržišta, dok su tri preostala najveća igrača - Microsoft, Google i IBM, ukupno obuhvatali 23%tržišta„cloud“ usluga.

Kalendar svih objava i vodič za trgovanje možete besplatno preuzeti ovde.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Microsoft-ovi poslovni rezultati za prethodni kvartal

Krajem januara 2017. godine, Microsoft je objavio poslovne rezultate za drugi kvartal koji su nadmašili očekivanja što je uticalo da cena akcije dostigne rekordno visoku vrednost.  Izveštaj je pokazao da je „cloud“ poslovanje donelo 6,86 milijardi dolara prihoda u drugom kvartalu fiskalne godine. Pored toga, kompanija je objavila zaradu od 83 centa po akciji i  prihod od 26,07 milijardi dolara. Analitičari su očekivali 79 centi zarade po akciji i poslovne prihode od 25,3 milijarde dolara.

Kalendar svih objava i vodič za trgovanje možete besplatno preuzeti ovde.

Svi materijali su pripremljeni i odobreni od strane investicionog savetnika, Aleksandra Zavišića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA