PROMENJENA PRESUDA: 20 godina zbog huškanja psa na komšiju!

Apelacioni sud preinačio presudu Jovici Nedeljkoviću (38) sa 18 na 20 godina zatvora, zbog toga što je nahuškao svog rotvajlera na komšiju Dragana Arsića(49), koji je od posledica ujeda izdahnuo

  • 0

Apelacioni sud u Beogradu povećao je kaznu Jovici Nedeljkoviću (38) iz Radinca, sa 18 na 20 godina zatvora, jer je u aprilu 2008. godine nahuškao svog psa “rotvajlera” na prijatelja Dragana Arsića (49), koji je nakon tog napada preminuo.

Do zločina je došlo 22. aprila, kada je Jovica bio u poseti kod Dragana, sa kojim se svakodnevno družio. Pošto su obojica bila pod uticajem alkohola, među njima je u dvorištu izbila svađa. Tada je domaćin na gosta nahuškao svog rotvajlera, koji ga je ujeo čak 68 puta, nakon čega je nesrećni čovek izdahnuo. Potom mu je Jovica skinuo odeću i zapalio je, a potom telo ubacio u gepek svog auta i odvezao desetak kilometara dalje, u atar sela Osipaonica.

Pošto je stigao na njivu svog ujaka, Jovica je telo bacio u bunar, zajedno sa psom koji je nedaleko bio privezan, a potom bunar zatrpao zemljom, šutom i ciglama. Posle Arsićevog nestanka, njegova porodica obratila se policiji, pa je danima na lokalnim medijima objavljivana njegova fotografija, sa molbom da se jave oni koji nešto znaju o njemu.

Međutim, slučaj nije razotkriven ni kada je Jovičin ujak pozvao policiju, zbog sumnje da mu je neko bacio psa u bunar i zatrpao, jer je policija tada iz bunara izvukla psa, ali leš Arsića nije videla. Tragajući za Arsićem, policija je ustanovila da je on poslednji put viđen sa Jovicom, zbog čega je 30. maja usledilo njegovo privođenje i saslušanje. Istog dana on je policiju odveo do bunara u Osipaonici i pokazao gde je zakopao leš. U istrazi je priznao da su se on i Arsić posvađali jer mu je ovaj dugovao 500 evra, ali je negirao odgovornost za njegovu smrt, tvrdeći da nije mogao da ga sačuva od svog pomahnitalog psa.

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA