Uhapšen Vranjanac koji je pokušao da pregazi policajca, a migrante ostavio da umru u gepeku (FOTO)

- Jedan policajac mu je skočio na haubu u nameri da ga zaustavi, ali ga je vozač zbacio sa automobila, okrenuo se i udaljio u pravcu Niša. Kod kasarne je ostavio auto i pobegao, ali ga je policija iste večeri uhapsila - kažu naši sagovornici iz istrage

  • 1

D.D. (24) iz Vranja uhapšen je jer je prevozio deset migranata koji su juče polumrtvi zatečeni u njegovom vozilu "reno safran" zaustavljenom na Čamurlijskom putu u blizini kasarne "Mija Stanimirović".

Strahota u Nišu: Migranati pronađeni u gepeku, bez svesti i sa penom na ustima

Kako saznajemo, policija je saznala da se prema Beogradu kreće vozilo koje prevozi migrante i očekivalo ih je na naplatnoj rampi "Nais".

D.D. se nije obazirao na zahtev policije da se zaustavi već se zaleteo na njih. Jedan policajac mu je skočio na haubu u nameri da ga zaustavi, ali ga je vozač zbacio sa automobila, okrenuo se i udaljio u pravcu Niša. Kod kasarne je ostavio auto i pobegao, ali ga je policija iste večeri uhapsila - kažu naši sagovornici iz istrage.

Hitna pomoć je sedmoro migranata, među kojima je bilo i četvoro dece uzrasta od 12 do16 godina, zbog simptoma trovanja izduvnim gasovima prebacila do niške bolnice.

Najozbiljnije posledice pretrpeo je Zarmin N. (18), koji je primljen u komatoznom stanju, a i dalje je u u životnoj opasnosti. Ostali migranti su pokazivali simptome iscrpljenosti, dehidracije i hipoksije, ali su nakon lečenja svi stabilni.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Protiv D.D. biće podnete krivične prijave zbog krijumčarenja ljudi, napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti i falsifikovanja isprave jer je vozio sa lažnim tablicama.

S' obzirom na to da je ugrozio život putnika koje je prevozio, preti mu kazna zatvora od jedne do 10 godina.

Daljinac baner

(D.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tiberije

    28. april 2017 | 15:54

    U najdublju jamu u rudniku 10 godina. Da se kriminalac nauci pameti !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA