POPLAVA U KURŠUMLIJI: Kuće pod vodom, prizori kao iz apokaliptičnog scenarija! (FOTO)

Do izlivanja potoka je došlo usled obilnih padavina, ali i zbog granja, smeća i ostalog otpada koje građani bacaju u potoku i na njenim obalama

  • 5

Preksinoć je usled obilnih padavina u kuršumlijskom selu Novo Selo poplavljeno osam kuća i pomoćnih objekata, a osnovni uzrok izlivanja potoka je prema podacima koje smo dobili od nadležnih u Opštini Kuršumlija, delimično ljudski faktor!

Pratite munje uživo u realnom vremenu: Čuje se kad udari grom negde u Srbiji! (VIDEO)

Ovom prilikom izlila su se dva potoka i bukvalno deo sela okružila vodenom bujicom.

Jedan od dva potoka je čak imao improvizovanu branu, koju su napravili meštani, te je ona zbog velike količine vode popustila i napravila haos!

Oštećen je i magistralni put Niš - Priština. Kod Barlova je bujica odnela i zatrpala deo pruge.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Bilo je strašno. Za deset minuta je sve poplavljeno. Voda nije curela kako se kaže kao izbokala, već kao iz bureta i u  tako kratkom vremenskom periodu nisam video veću količinu vode na ovom prostoru - kaže Dejan Simić, koji je očevidac.

Kuća njegovog kuma u prizemlju je potpuno poplavljena, kao i ostalih sedam kuća koje su u blizini. Čak je kabina kamiona koja je parkirana nedaleko od kuća prevrnuta zbog siline vode koja je nadošla.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Stvarno je sve izgledalo strahovito. Nismo ni stigli da se opasuljimo, a već smo bili pod vodom. Najteže je bilo spasiti stoku koja je bila u štalama i na nju smo prvo obratili pažnju. Više sati smo se mučili da kako tako stabilizujemo situaciju, odnosno odmah smo krenuli da saniramo vodu - dodaje naš sagovornik.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

 Na sreću, žrtava nema. Brzo je voda počela i da se povlači, ali je i tih deset minuta bilo dovoljno da se napravi ogromna šteta.

Istovremeno je u više sela susedne blačke opštine padao grad veličine lešnika, koji je dokrajčio i ono malo voća što je preživelo prošlonedeljne mrazeve.

Daljinac baner

(B.R)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoran

    5. maj 2017 | 17:03

    Zalosno.Na prirodu ne moze da se utice,ali na ljudski faktor moze.Zato odsada pamet u glavu pa ne bacajte smece u potok.A koga zateknete drakonska kazna.Tako je pre par godina doslo do ogromnih poplava,jer se nasao pametnjakovic da zatrpa potok i napravi firmi za namestaj.I celo selo ispastalo.

  • zoran

    5. maj 2017 | 17:00

    Zalosno.Na prirodu ne moze da se utice,ali na ljudski faktor moze.Zato odsada pamet u glavu pa ne bacajte smece u potok.A koga zateknete drakonska kazna.

  • Kursumlija

    5. maj 2017 | 18:19

    Celo korito toplice u kursumliji je haos,uginule zivotinje,stara auta,drvece,smece katastrofa oni ga ciste samo kod autobuske stanice tu gde se vidi da izgleda cisto a za dalje nikog nije briga .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA