≫ 

Italijani vrbovali migrante: Koristili ih za rad na crno

Istražitelji su pronašli oko 30 migranata, uglavnom Senegalaca, Nigerijaca i Somalijaca koji su dnevno dobijali 15-20 evra za 10 sati rada

  • 4

Šest osoba uhapšeno je danas u Kalabriji zbog sumnje da su vrbovali migrante u prihvatnim centrima da ilegalno rade na poljima u južnoj Italiji, saopštila je policija.

U ovom selu živelo je samo 300 ljudi i tonulo je u propast, a onda su stigle izbeglice: Dogodio se veliki obrt, širi se na komšijska sela (VIDEO)

Kako je navedeno, menadžer i dva službenika prihvatnog centra osumnjičeni su da su zajedno sa zaposlenima u poljoprivrednim kombinatima organizovali šemu angažovanja migranata na crno.

Istražitelji su pronašli oko 30 migranata, uglavnom Senegalaca, Nigerijaca i Somalijaca koji su dnevno dobijali 15-20 evra za 10 sati rada, a koji je podrazumevao vađenje krompira, branje jagoda ili čuvanje stoke, prenosi Rojters.

Ministar unutrašnjih poslova Marko Miniti rekao je da će inspektori posetiti sve prihvatne centre u zemlji narednih dana kako bi proverili da li ima još ovakvih slučajeva.

Po novom zakonu, ako budu proglašeni krivim, oni mogu biti osuđeni na period od jedne do šest godina zatvora i na novčanu kaznu od 500 do 1.000 evra po svakom regrutovanom radniku.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realan i pametan

    5. maj 2017 | 21:25

    U Srbiji rade Srbi za 50% manju platu nego senegalci u Italiji. Apotekari, trgovci, tehničari i drugi rade za 250:-€ mesečne plate. Ako to podelimo sa 22 radna dana vidimo da Senegalci bolje prolaze jer im je u kampovima obezbedjen besplatan smeštaj, 220:-€ za život i higjenu. Eto vam sada matematike. Smeštaj plus 220:-€ plus 440:- € za rad na crno je u stvari više od 1000:-€ mesečnog prihoda!

  • Zule .

    5. maj 2017 | 22:04

    A, Itelijani, stare varalice! Svaka cast! I, vuk sit i ovce na broju. Jos ce im na kraju prodati Nutelu i vratiti pare nazad. Ko zna zna. Kapa dole.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA