Otkazani lokalni izbori u Kavaji: Partija Edija Rame odustala od učešća

Premijer Edi Rama rekao je da su socijalisti povukli svog kandidata u Kavaji nakon čega se povukao i nezavisni kandidat zbog čega je održavanje izbora u tom gradu postalo nemoguće

  • 1

Albanska Socijalistička partija premijera Edija Rame odustala je od učešća na lokalnim izborima u gradu Kavaja na zapadu zemlje.

Hiljade pristalica opozicije blokiralo glavne puteve u Albaniji: Edi Rama odgovorio protestantima (FOTO) (VIDEO)

Šef Misije OEBS-a odbrusio Rami i Tačiju: Promena granica NEĆE BITI!

Premijer Edi Rama rekao je da su socijalisti povukli svog kandidata u Kavaji nakon čega se povukao i nezavisni kandidat zbog čega je održavanje izbora u tom gradu postalo nemoguće.

Glavna opoziciona Demokratska partija zapretila je ranije "građanskom neposlušnošću", koja bi trebalo da započne u nedelju, na lokalnim izborima u Kavaja, udaljenom oko 50 kilometara od Tirane, prenosi AP.

albanija

Rama je optužio opoziciju da priprema opasne akcije koje bi destabilizovale zemlju i zatražio od nje da prihvati ponudu da pomaže u nadgledanju parlamentarnih izbora koji će se održati 18. juna.

Opozicione pristalice zadovoljne su Raminom odlukom i najavile da u nedelju neće biti održan protest u Kavaji.

Britanska i američka ambasada u Tirani pozdravile su takođe odluku premijera i apelovale na sve strane da pokažu uzdržanost.

Opozicione stranke u Albaniji bojkotuju rad parlamenta od februara, zahtevajući da Rama podnese ostavku pre parlamentarnih izbora.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA