Kod Bloka 70 zaustavljen sumnjiv kombi, velika akcija carinika na tri lokacije (FOTO) (VIDEO)

Kako je vozač nagurao sve ovo unutra?

  • 6

Carinski službenici su u prethodna dva dana u takozavnim "dubinskim kontrolama" otkrili i zadržali veliku količinu uglavnom tekstilne robe i obuće, zbog nepostojanja prateće dokumentacije ili zbog povrede prava intelektualne svojine.

Carinik je na izlazu iz Srbije rutinski otvorio prtljažnik autobusa. Nije našao ništa, ali je uhapsio vozača istog trenutka! (FOTO)

Na parkingu u blizini kineskog tržnog centra u Beogradu, je radi kontrole zaustavljen teretni kombi beogradskih registarskih oznaka.

Zadržano je preko 1.200 pari obuće, baletanki, sandala, cipela, patika, ženskih kratkih čizama i uzoraka obuće. Zbog velike vrednosti zaplenjene robe, zadržan je i kombi kojim je roba transportovana.

Foto: Uprava carina Foto: Uprava carina

Dan ranije je na naplatnoj rampi kod Šimanovaca zaustavljen teretni kombi beogradskih registarskih oznaka koji se kretao iz pravca Beograda. Vozač je carinicima rekao da prevozi tekstilnu robu za koju ne poseduje nikakvu prateću dokumantaciju.

Pronađeno je preko 1.200 muških i ženskih košulja, više od 1.100 muških i ženskih majica i preko 110 bermuda različitih robnih marki (Polo, Armani, Gucci, Dsquard, Boss, Tommy Hilfiger, Levis, Philip Plein, Chanel, Kenzo...). I u ovom slučaju je do okončanja pokrenutog prekršajnog postupka zadržano i vozilo.

Foto: Uprava carina Foto: Uprava carina

Tokom tog istog dana su kod mesta Bogutovac na magistralnom putu Raška-Kraljevo carinski službenici izvršili tri detaljne kontrole i zadržali veliku količinu tekstilne robe za koju se sumnja da povređuje neko od prava intelektualne svojine.

Najpre su u autobusu novopazarskih registarskih oznaka, pronađene tri velike crne kese u kojima je bilo preko 100 kompleta trenerki, donjih delova trenerki i majica "Nike" i "Adidas".

Foto: Uprava carina Foto: Uprava carina

Nešto kasnije je na istom mestu detaljno kontrolisano i vozilo kurirske službe šabačkih registarskih oznaka u kome je pronađeno 125 kompleta trenerki "Adidas", "Nike" "Armani" i 12 pari patika "Philipp Plein" i "Dsquard".

Nakon toga je u još jednom vozilu kurirske službe novopazarskih registarskih oznaka otkriveno 220 pari farmerki "Tommy Hilfiger", "Armani" i "Levis", 90 majica i 60 donjih delova trenerki "Nike".

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. Kefalo

    13. maj 2017 | 09:27

    Ovo je skandal, kao da su našli drogu. Kineze koji su prokriumčarili robu ne dira niko, već je nadrljao kupac koji drži radnjicu u nekom selu.

  • Bulidža

    13. maj 2017 | 09:34

    Pa na tom pakingu Kinezi svakodnevno muljaju desetine, možda i stotine, sličnih kombija i ništa. Oni uhvatili malog Radojicu

  • Autoprevoznik

    13. maj 2017 | 09:16

    Ne mogu da shvatim, lično sam Autoprevoznik i bavim se uslužnim transportom, ali bez otpremnice ne bi utovario robu nikada. Kad dobijem otpremnicu, roba može da bude odakle god i šta god, prilikom kontrole ja uvek čist a za robu odgovara vlasnik firme na koju glasi otrpemnica i pečat firme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA