Čitav Mostar plače: Grad obavijen tugom, most sinoć bio u mraku, opraštaju se od petoro nastradalih u avionskoj nesreći (FOTO) (VIDEO)

Ivan Karačić, Muhamed Sipović, brat i sestra Lana i Luka Lovrić, kao i Arman Hadžiomerović će večno ostati u mislima svojih sugrađana

  • 3

Komemoracijom u dvorani Doma hercega Stjepana Kosače, Mostar se oprostio od pet svojih sugrađana tragično nastradalih u avionskoj nesreći pored naselja Rodoč. Porodice nastradalih, neutešna rodbina, prijatelji, školske kolege nastradalih mališana, tužni građani Mostara u muku, svedočili su tužnom skupu kakav Mostar ne pamti poslednjih godina. Ivan Karačić, Muhamed Sipović, brat i sestra Lana i Luka Lovrić, kao i Arman Hadžiomerović će večno ostati u mislima svojih sugrađana.

Detalji tragedije u Mostaru: Čitava BiH plače za nastradalima, dva moguća uzroka pada aviona (FOTO)

- Danas je Mostar obavijen tugom, dan je rastanka sa našim sugrađanima, uistinu je teško reći bilo šta što bi umanjilo bol koju osećamo. Mi u ime grada Mostara pokušavamo da organizujemo dostojanstven ispraćaj, u bolu i tugi i koliko je to moguće pomoći porodicama da svoju bol lakše prebrode - kazao je vidno potresen gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

- Mostar je grad avijacije, grad u kojem se leti više od 110 godina, u kojem su se proizvodili avioni, školovali piloti, u kojem aeroklub postoji 68 godina i nažalost grad koji ne pamti ovakvu avionsku nesreću. Ivan Karačić bio je pilot koji je upravljao avionom tog dana, veoma tih čovek, sitne građe, ali ustvari ljudina koja je svakoga fascinirala svojom smirenošću, pilot sa ogromnim iskustvom, čovek kome je avijacija bila na drugom mestu, naravno posle njegove porodice. Te majske subote, Bog je odlučio da Ivana pozove k sebi i na nama potpuno nerazumljiv način omogućio mu da sa sobom prema vratima raja povede vojsku najlepših anđela - neutešan je bio Jurica Kolobarić, predsednik Aerokluba Mostar.

Posebno je bio dirljiv oproštaj Josipa Kolobare, učenika Osnovne škole Silvije Strahimira Kranjčević, školskog kolege Lane i Luke, piše Klix.ba.

- Loše vesti ne biraju ni mesto, ni osobu, ni vreme, ponekad dolaze očekivano, vrlo često iznenada, ali gubitak dragih osoba ostavlja zauvek dubok i bolan trag. U subotu nas je napustilo dvoje naše dece, dvoje naših učenika, prijatelja, dva naša ponosa, potraživši mesto koje više odgovara anđelima. Dragi Lana i Luka, vaš odlazak slomio je hiljade srca, ali ja znam da ovo nije zbogom, ovo je samo doviđenja - kazao je Josip.

Džemal Juklo, direktor škole koju je pohađao mladi Arman, drhtavim glasom pričao je o veselom licu Osnovne škole Zalik, nezamenjivom delu svih školskih aktivnosti.

- Govoriti o Armanu, našem učeniku, kao poslednji pozdrav je nemoguće, iako je pero za njegove rezultate nažalost ovih dana stalo. Ipak, blagi osmeh ostaje, za kratak period Arman nas je zadužio zato što je bio učenik na kojeg su svi računali. Arman je bio glumac koji obećava, maneken koji nije trebao da uči korake, fudbaler na kojeg je Velež računao - govorio je tužne rečenice direktor Juklo prisećajući se Armana sa poslednje školske priredbe u ulozi doktora, a na završnoj priredbi, za kraj ove školske godine Arman je trebao da bude mali princ.

Aida Kajan iz Udruženja Naša deca, kao i socijalne ustanove Kuća na pola puta, govorila je o Ivanu Karačiću koji je bio deo kolektiva tih institucija, piše Klix.ba.

- Ivan je bio više od oca deci bez roditeljskog staranja, davao je nadu u bolje sutra deci, bio je svetlo koje je najlepšom bojom osvetljavalo put, uvek je imao pozitivno mišljenje. Od Ivana se danas ne želimo oprostiti, jer oprostiti bi značilo i zaboraviti. Njegov lik zauvek će živeti u nama, a njegova plemenita dela biće primer dobročinstva koje ćemo slediti - kazala je Aida Kajan uz citat pesnika Maka Dizdara.

Tačno u 21 sat juče Stari most u Mostaru je ostao u mraku. Ugašena su svetla na UNESCO-vom spomeniku, a na njegovom luku oslikalo se pet zvezdica u znak odavanja počasti za tragično stradale u avionskoj nesreći.

Mostarci su i na ovaj način uputili poruke solidarnosti sa porodicama poginulih, saopštili su organizatori Centar za mir i produkcija Drimmedia, piše n1.info.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • polat

    16. maj 2017 | 17:00

    nema se sta ovdje reci,saucesce porodicama

  • Wien

    16. maj 2017 | 17:24

    Sta reci...tuga...vjerujem da ste na boljem mjestu...sa andjelima ma kako ih zvali..saucesce porodicama...

  • Trešnja

    16. maj 2017 | 18:06

    Šta, reci tuga tuga tuga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA