≫ 

Nevreme tutnji Srbijom: Najgore je bilo u Novom Sadu, preko Dobanovaca i Surčina oluja stigla i u Beograd! (FOTO) (VIDEO)

Novosađani su u podne prisustvovali pravom potopu

  • 9

Republički Hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za danas i sutra, jer bi Srbiju trebalo da pogode vremenske nepogode, praćene pljuskovima i gradom.

Gromovi tuku nemilosrdno: Izgorele dve kuće u Ivanjici, jedan od vlasnika dobio opekotine po licu

Mobilna patrola sajta telegraf.rs od 14 časova krstari gradom i snima sve što se dešava na beogradskim ulicama, tj. ono što bi moglo da se desi uskoro, a to je prava provala oblaka praćena gradom.

Od gradskih naselja, prvi je na udaru bio Vidikovac, a prethodno nam je javljeno da je u obližnjim Šimanovcima pao grad.

Prognoza  za Srbiju

Kako trenutno stvari stoje Palić, Zrenjanin, Sombor, Novi Sad, Kikinda, Loznica i još neki gradovi na severozapadu zemlje su pod udarima kiše i gromova, a oblačnost se polako spušta južnije, tako da će Beograd, i ostali delovi zemlje, dobiti kišu, moguće i grad. Zasad su na glavnom udaru Srem i Bačka.

Novi Sad

U Novom Sadu je oko 12.30 bilo vrlo tmurno, padao je grad, ali se očekuje razvedravanje u naredna dva sata. Brojni korisnici društvenih mreža su javili da se u Novom Sadu smrklo kao da će noć, usred bela dana.

Beograd

Nevreme se polako primiče Beogradu, tako da u narednih pola sata treba očekivati kišu.

Na sajtu Hidrometeorološkog zavoda stoji da će u naredna 4 časa mestimično kratkotrajna kiša, pljuskovi i grmljavina, ponegde i grad. U Beogradu i okolini prvo u zapadnim a zatim i u ostalim delovima pljuskovi i grmljavine, a moguća je i pojava grada. Trenutna vlažnost vazduha je 70 odsto.

Niš

U Nišu je takođe oblačno, ali zapadno od ovog grada traje prava "žurka", tačnije na potezu između Prokuplja i Kuršumlije. Opasno grmi, kiša pada, tako da neće se skoro razvedriti na tom potezu. Što se Niša tiče, za očekivati je da u naredna dva sata i tu padne kiša. Trenutna temperatura je oko 23 stepena.

Kruševac

Kako stvari stoje, Kruševac bi mogao da prođe bez nepogoda, jer se za narednih nekoliko sati ne prognozira nevreme, mada je delimično oblačno. Trenutno je mirno u ovom gradu, ali munje tuku u obližnjem Ćićevcu i Pojatama. Ipak, ta oblačnost će produžiti ka jugoistoku.

Užice

I u Užicu je zasad mirno, ali malo severnije, u Kosjeriću i okolini se stuštilo nevreme. Postoji mogućnost da grad na Đetinji prođe bez jačih udara, samo sa oblacima, jer se nevreme seli istočnije, ka centralnom delu Srbije. Temperatura je oko 22 stepena.

Pirot

Ovaj deo Srbije još nije zahvatilo nevreme, a Piroćanci bi mogli da prođu takođe bez turbulencija u narednih nekoliko časova. Ipak, do kraja dana i ovde treba očekivati kišu praćenu grmljavinom.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milka

    23. maj 2017 | 13:33

    Boze sacuvaj nas od grmljavine i poplava Amin?!

  • Ja

    23. maj 2017 | 15:04

    Ama , ljudi, šta vam je, kakvi su ovo komentari, kao da nikada pre nije bilo munja i grmljavine! Možda bi trebalo da se proglasi vanredno stanje?! Sasvim normalno- pa proleće je! Zašto plašite ljude?!

  • Patriota

    23. maj 2017 | 14:48

    A u Kragujevcu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA